Zvýšené povědomí konzumentů o zdravém životním stylu způsobilo, že McDonald’s tento rok zavře celkem 700 restaurací. Už na začátku roku jich zavřel 350, avšak minulou středu vyhlásil zrušení dalších 350. McDonald’s zažívá významný pokles zisku kvůli tvrdé konkurenci zdravějších fastfoodů a překombinovaném menu, které už neláká řadu zákazníků, jež přemýšlejí o jídle.


Společnosti poklesl prodej o 2,3% a o 28% se jí snížily zisky, a to pouze během prvních měsíců tohoto roku. I budoucí předpovědi potvrzují další pokles.

Uzavřením 700 nejslabších poboček McDonald’s doufá, že se zbaví své brzdy a obnoví svůj úspěch ve stravování hladových obyvatel. Chce se soustředit zejména na službu McDrive.

Dokud ale McDonald’s nezačne nabízet organické a lokální potraviny bez GMO, vzrůstu zisku se nemůže dočkat.

Nový CEO společnosti Steve Easterbrook věří, že jeho plán, který uveřejní 4. května, pomůže znovu obnovit reputaci McDonald’s jako restaurace.

„Myslím si, že o náš byznys je stále zájem. Management McDonald’s se bude soustředit na zrychlení svých služeb, abychom tak lépe korespondovali se současnými potřebami zákazníka a konkurencí na trhu,“ řekl Easterbrook.

Vzhledem k obrovským ztrátám jak u McDonald’s, tak i u Monsanta si snad můžeme dovolit doufat, že lidé se více začínají zajímat o zdravé potraviny a že možná brzy dojde k velké změně směrem ke zdravějšímu a kvalitnějšímu stravování.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  ewao.com