Mysl je záhadná matice, kterou lze naprogramovat a občas i tak trochu „hacknout“. Hra, kterou následně popíšeme, byla vytvořena Oliverem Embertonem a pomůže vám odhalit detaily vaší osobnosti velmi fascinujícím způsobem. Během pouhých 5 minut se spojíte se svým podvědomím a objevíte touhy a pravdy, které jste předtím potlačovali. Varování! Jakmile jednou pochopíte, jak hra funguje, nemůžete se ji odnaučit a už na vás nebude platit – takže to má smysl pouze napoprvé.

Připraveni? Jdeme na to…

Zavřete oči a představte si rozsáhlou poušť. V nekonečném písku najednou uvidíte kostku.

Prvním úkolem je tuto kostku popsat a vysvětlit jak je velká, z jakého je materiálu, a kde přesně se nachází.

Neexistuje žádná správná odpověď. Pamatujte, že čím více kostku popíšete, tím více se o sobě dozvíte.

Dalším krokem je představit si žebřík. Jaká je souvislost mezi žebříkem a kostkou? Jakou má barvu? Je velký nebo malý? Popište co nejvíce detailů vaší představy.

Zatřetí si v poušti představte koně. Řekněte, kde se nachází, jak vypadá, jestli je cítit apod. Hýbe se nebo je v klidu? Kam jde? Jakou to ve vás vzbuzuje energii?

Jako čtvrtá na scénu přijde květina. Opět popište co nejvíce detailů a vysvětlete vztah mezi jí a koněm, žebříkem, kostkou a pískem.

Posledním úkolem je popsat bouři, která nyní do pouště přišla. Co udělá kostce, žebříku, koni a květině? Kam se bouře pohybuje? Je daleko anebo blízko?

A teď odpověď.  Jste připraveni odhalit velkou pravdu o vaší osobnosti?

Co každý symbol představuje?

Kostka reprezentuje vás. Velikost identifikuje vaše ego, umístění ukazuje, jakou máte pozici, a materiál představuje vaší otevřenost.

Žebřík představuje vaše přátele. Jsou vaši přátelé blízko anebo daleko od kostky, čili vás? Kam žebřík vedl? Umístění žebříku indikuje, jaké vztahy máte se svými blízkými.

Kůň představuje vašeho ideálního partnera. „Typ koně odhaluje hodně o vašem současném nebo vysněném partnerovi. Někteří lidé si představuje silného hnědého hřebce, jiní zase jednorožce anebo pegase. Najděte si každý ve své představě, co potřebujete. Jak se chová ke kostce? Je od ní daleko nebo blízko? Někdy to může být docela zábavné,“ říká Emberton.

Květina znamená děti. Jejich množství prozradí, kolik dětí byste si přáli mít, barva a estetičnost zase signalizují jejich zdraví a budoucnost. Umístění říká, jak blízko k nim budete mít.

A nakonec je tu hrozba, čili bouře. Emberton podotýká: „Toto mluví o současném stavu osoby, a jak vnímají riziko ve svém životě. Pokud si představujete apokalypsu s krupobitím o velikosti tenisových míčku, pravděpodobně procházíte nějakým traumatem.“

Zdroj: ce.com