Zveme Vás na 4. ročník oslavy bytí a pestrého jídla, jehož záměrem je představit moderní pojetírozmanité vegetariánské, veganské i vitariánské gastronomie, nabídnout bohatý vzdělávací a zábavný doprovodný program, inspiraci na poli alternativního životního stylu a prožitek pro všechny smysly. Program probíhá v sobotu 27. – 28. září 2014 od 13 do 19h, v neděli od 10 do 18.30h. Staré Purkrabství (Vyšehrad Praha). Festival se koná za každého počasí. www.vegetarianskyfestival.cz


Festival vznikl v roce 2011 z čiré radosti a se záměrem představit rozmanitost, možnosti a nové trendy současné vegetariánské gastronomie. Chceme návštěvníky inspirovat a informovat o přírodních zdrojích i nových směrech vegetariánské, veganské i vitariánské kuchyně a o souvisejících tématech zdravého a trvale udržitelného životního stylu a přirozeného stravování.

Naším cílem je Vám nabídnout inspirativní kvalitní pokrmy i nápoje, odborné informace ze světa gastronomie a zábavu pro celou rodinu. Gastronomickou nabídku doplní bohatý doprovodný programa prodej doplňkových produktů ve festivalové tržnici.

Festival se koná na Vyšehradě, kde si budeme všichni moci užít trávu pod nohama, slunce nad hlavou, vítr ve vlasech a kde budeme společně cítit a ctít sílu Matky Země, která nám poskytuje vše, co k životu potřebujeme.

[quote align="center" color="#999999"]

Gastronomická nabídka festivalu:

vegetariánské restaurace (Sklenářka, Sattvic, Podolka, Lavička, o.s. Náruč), veganské restaurace (Krmelec Vršky, Tulasi, 4freshcatering), vitariánské/raw restaurace (Secret of Raw, Strom života, Lifefood, Freshbedýnky FreshTruck, Rawstlinka) a další

Kromě ochutnávek pokrmů se mohou hosté těšit i na širokou škálu nápojů od prověřených dodavatelů:

U Džoudyho (čajovna), Mama Coffee, Vlastní káva (káva), Hubert Hátle (čaj, čokoláda), FreshTruck (mladé kokosy), MatchaTea (čajové koktejly), Bernard (kvalitní pivo) a další.

Festivalová tržnice dále nabídne pestrý výběr potravinářských, kosmetických, textilních, etno, bio afair-trade výrobků.

Doprovodný program:

  • živé ukázky vaření s komentářem: šéfkuchař Honza Dlabal, restaurace Podolka, Secret of Raw,Lifefood, firma Zepter
  • koncerty: Tomáš Reindl, Jan Vávra, Louka band (vítěz letošní Porty)
  • přednášky a promítání o zdravém životním stylu
  • kruhy meditace, zpívání a bubnování (Jayamantra, Narayana, Michal Haman, TaraTibu, OMhealing)
  • cvičení různých druhů jógy, pilates, taichi čchi-kung pod širým nebem
  • každý den divadlo pro děti a dětský koutek, masážní stan, chillout zóna s houpacími sítěmi, CykloFreshBar, Ekolo, Strom přání, výstava Ekocesty a další[/quote]

 

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí. Přijďte se na nás podívat na festival!
  • [/quote]