Zákonodárci chtějí, aby důstojníci „v záři slávy“ rezignovali v odporu ke středovýchodní politice Bílého domu. Republikánští členové Kongresu naléhají na vojenské důstojníky, aby rebelovali proti zahraniční politice Obamovy administrativy pro Střední východ rezignacemi „v záři slávy“, sdělil americký reprezentant Doug Lamborn z Colorada. Ve středu v noci během fóra libertariánské skupiny ve sklepě baru v Colorado Springs Lambon, člen Komise ozbrojených služeb Sněmovny odpovídal na otázky posluchačů, kteří naléhali na poslance Kongresu, aby při reakci na absenci vůdcovství v Bílém domě „podpořili vojáky.“


Podle Coryho Hutchinse, který se tohoto shromáždění zúčastnil, Lamborn odpověděl slovy: „Víte co, k tomuhle nemůžu už ani nic dodat, ale dovolte mi, abych vás v tom o něčem ujistil. Spousta z nás mluví za scénou s generály a říkáme jim: ‚No, když nesouhlasíš s politikou, kterou vám Bílý dům předkládá, tak co takhle rezignovat?‘“

„Víte, co takhle mít veřejné rezignace a předvádět je v protestech, a odcházet v záři slávy,“ dodal Lamborn. „Ale tohle jsem moc neviděl, ve skutečnosti jsem to vůbec už roky neviděl.“

Z Pentagonu se nepodařilo dostat komentář k Hutchinsonovu požadavku, ale Demokrat Irv Halter, penzionovaný generálmajor Letectva, který kandiduje proti Lambornovi, Lamborna obvinil z politizace vojsk.

„Naši zvolení činitelé by neměli vojenské vedení podněcovat, aby rezignovalo, když nesouhlasí s politikou,“ řekl Halter v prohlášení. „Někdo, kdo slouží v Komisi ozbrojených služeb Sněmovny, by to měl vědět líp.“

Zmínky, že Lamborn a další členové Kongresu uprostřed zase další bombardovací kampaně na Středním východě naléhají na vojenské vedení, aby rezignovalo, jsou nesmírně pozoruhodné, uvážíme-li návrhy, že nakonec by do Sýrie a Iráku měla být k útokům na militanty ISIS vyslána pozemní vojska.

Mezi příslušníky ozbrojených sil se rojí záštiplné fámy o odporu k loňskému vykolejenému Obamovu plánu útoku na Sýrii s tím, že mnozí vychází na Twitter, aby tu projevili své znechucení s politikou Bílého domu vyzbrojujícího džihádistické militanty v tomto regionu.

Při tom vojáci jak v aktivní službě, tak ve výslužbě vystavují na Twitteru obrázky pod hashtagem #IdidntJoin, aby projevili svůj odpor s bojem na té samé straně jako teroristé z Al-Káidy za svržení Assadovy vlády v Sýrii, o čemž četné mediální zdroje zkouší tvrdit, že jsou to podvržené obrázky, nebo že jsou prací pro-Assadovských hackerů, a to i přes četné příznaky naznačující, že ty obrázky jsou fakt pravé.

Níže je výběr z loňských obrázků vystavených vojáky v aktivní službě i veterány oponujícími vojenskému zapojení do Sýrie.

 

NEBUDU v Sýrii bojovat za Al-Káidu. / NEVSTOUPIL JSEM DO ARMÁDY, ABYCH BOJOVAL ZA AL-KÁIDU V SYRSKÉ OBČANSKÉ VÁLCE.

 

Držte se dál od Sýrie. Kvůli tomuhle jsem nenastoupil. / Nenastoupil jsem k vojsku, abych se zapojoval do občanských válek v jiných zemích. DRŽTE SE DÁL OD SÝRIE.

 

Obamo, nenechám se poslat do boje za tvoje rebely z Al Kaiídy v Sýrii. LIDI, PROBUĎTE SE! / NEDAL JSEM SE K NÁMOŘNÍ PĚCHOTĚ, ABYCH BOJOVAL ZA AL-KÁIDU V SYRSKÉ OBČANSKÉ VÁLCE.

 

NEDAL JSEM SE K NÁMOŘNICTVU, ABYCH BOJOVAL ZA AL-KÁIDU V SYRSKÉ OBČANSKÉ VÁLCE! / Nebudu v Sýrii bojovat za Al-Káidu. De Oppresso Liber. Osvobozuj utlačované. Infowars

Podporuji svého manžela, bez ohledu na to, jaký dostal rozkaz! NECHCI, aby bojoval ve válce, která NENÍ naše, za Al-Káidu nebo s Al-Káidou; za lidi, kteří mrzačili a vraždili své přátele a bratry!! PROBUĎTE SE!!

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: prisonplanet.com, reformy.cz