Cynismus a amoralita Západu se výrazně projevují, když jde o takové nemoci, jako je AIDS, ebola, nebo jiné vzácné choroby. Západ si myslí jenom na zisky, a mění lék v zdroj příjmů. Kdo nadělal tolik hluku kolem nové vlny eboly? Sám Barack Obama. Asi před čtrnácti dny, kdy řečnil o své lásce k Africe na summitu ve Washingtonu, začínala na tomto kontinentě epidemie eboly.


V jisté etapě se nakazili také dva američtí lékaři. Avšak místo aby je tam nechali umírat, jak tomu bývá s obyčejnými Afričany, přepravili je hned do USA, kde, jak se ukázalo, už existují prototypy vakcíny. Tedy výzkumy ještě nebyly ukončeny, prováděly se však velmi aktivně. Nemocným Američanům dali lék, a žijí.

Africký Červený kříž požádal Ameriku, aby mu předala vakcínu, která by pomohla vyléčit jeden tisíc nemocných Afričanů. Reakce Baracka Obamy způsobila v Africe velký skandál, v Evropě se o tom ale jakoby náhodou nemluvilo. Barack Obama prohlásil, že „nemůžeme dát léky, protože patenty patří společnostem, které výzkumy prováděly“. Kdy si v Bílém domě uvědomili, jaké chyby si dopustil Obama, zejména na pozadí summitu USA-Afrika, oznámili, že vakcína není stabilní, že nebyla ještě vyzkoušena, atd. Vychází, že je dost stabilní pro dva Bělochy, ale nedostatečně stabilní pro tisíc Afričanů.

Do popředí vystupuje západní farmaceutický průmysl a jeho výzkumy rozsáhlých epidemií. Věnují se mu stovky farmaceutických společností a velkých zdravotních středisek ve Francii, Belgii, Německu a v Americe, které mají vlastní výzkumná oddělení.

Jednou z nejznámějších je švýcarská Bayer, jsou také velké společnosti, které vydělávají stovky milionů nebo dokonce miliardy eur. Tvoří západní farmaceutický průmysl. Na Západě má každé průmyslové odvětví své lobby, a je také mezinárodní farmaceutické lobby, jehož rukojmím se stal systém sociálního zabezpečení mnoha zemí Evropské unie. Po zprávách o velkých epidemiích vydělávají tito lidé velké peníze na lécích a vědeckých výzkumech. Ať už jde o výzkumy eboly či AIDS, jejich cílem není vůbec výroba léku. AIDS nám názorně ukazuje, jak tito lidé pracují: v Západní Evropě už lidé na AIDS neumírají ani se neuzdravují. Přináší to všem společnostem obrovské peníze – mnohem větší, než by jim přinesl účinný lék.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Zkušení novináři, kteří se nebojí psát pravdu. Erik Best, Ľubomír Huďo, Milan Vidlák, Tereza Spencerová a další… – nový časopis Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru