Právě tak, jak byste si mohli myslet, Republikáni se odrovnali svou šaškárnou s bankrotovým zavřením vlády spolu i s Obamou a ten ještě jmenoval fašistického vraha šéfem Domácí bezpečnosti. RT hlásí, že Jeh Johnson, obhájce dronů a generální rada Pentagonu, který autorizoval protiústavní, mimo-justiční vraždu amerického občana Anwar al-Awlakiho, byl nominován na šéfa Domácí bezpečnosti. Jeh Johnson je zároveň tím právníkem Pentagonu, který obvinil WikiLeaks z „ilegálních a nezodpovědných akcí“ a z pomoci teroristům. Potvrdí Kongres tomuto tyranovi pravomoci nad policejním státem?


Podle Obamova mluvčího byl Jeh Johnson vybrán za šéfa Domácí bezpečnosti, protože „během svého působení na ministerstvu obrany byl znám jak svým zdravým úsudkem, tak i radami“, a „protože je to jeden z nejkvalifikovanějších a nejrespektovanějších vůdců národní bezpečnosti.“

Takže teď už víme, co „takový zdravý úsudek nebo rada“ obnáší a i co to je „vysoce respektovaný vůdce národní bezpečnosti.“

 

Deamerikanizace světa

GlobalEurope souhlasí s mým závěrem, že moc a prestiž americké vlády se už vytrácí. Ve veřejném prohlášení GEB 78 z 16. října se odráží i názor čínské vlády. GlobalEurope hlásí: „Všichni se snaží osvobodit z amerického vlivu a odpoutat se od Spojených států trvale diskreditovaných nedávnými událostmi v Sýrii, odposlechy, zavřením vlády a teď i dluhovým stropem. Ta legendární americká moc teď už není ničím více než otravností a svět už pochopil, že přišel čas na de-amerikanizaci.“

Další projev upadajícího vlivu Washingtonu přišel po rozhodnutí Evropského soudního dvora, který zrušil sankce EU proti íránským korporacím a finančním institucím, jejichž realizaci si vynutil Washington.

Jak jsme ukázali Lawrence Stratton a já v naší knize Tyranie dobrých úmyslů, tak USA už dlouhá léta opouští „nevinen, dokud se neprokáže vina“ a přijímají totalitní formulaci Jeremyho Benthama o „preventivním uvěznění“, uvěznění i při absenci zločinu kvůli podezření, že by zločin mohli spáchat v budoucnu. Evropský soudní dvůr rozhodl, že tyto sankce by nebylo možno uvalit na íránské podnikatelské entity jednoduše kvůli presumpci, že u nich existuje riziko, že by takto podnikatelská entita mohla v budoucnu poskytovat podporu šíření jaderných zbraní. Jinými slovy, trest vyžaduje zločin, ne možnost, že by jej někdo v budoucnu mohl spáchat.

Washington stále překypující bohorovností a arogancí si rozhodnutí soudu EU nebude všímat. Budou-li země EU postupovat podle rozhodnutí svého soudu, znamená to, že Washington uvalí sankce na země EU za neposlušnost k washingtonským sankcím? Jsou teď vlády EU lapeny mezi Washingtonem a svým vlastním soudem?

 

To horší teprve přijde

Matt Taibbi referuje o vyloupení státních a municipálních penzijních fondů ve prospěch finančních gangsterů Wall Streetu, čímž ohlašuje, co se chystá na naše soukromé penzijní pojištění.

Američtí konzervativci, kteří jsou tak potěšeni, že „ti proklatí byrokrati, kteří žijí z vysávání veřejnosti“ se dočkali své odplaty, jsou slepí k precedentu, který to znamená pro jejich vlastní soukromé penzijní pojištění.

Už před dávnými časy za Clintonova režimu Alicia Munnell, ekonomka Federální rezervní banky v Bostonu, která byla jmenována náměstkyní ministra financí pro ekonomickou politiku, což je pozice, kterou jsem já zastával v Reaganově administrativě, prosazovala konfiskaci 15 procent soukromých penzijních fondů na základě argumentu, že penze se nahrabaly nezdaněně.

Na zdi soukromých penzí by mělo být psáno. Jakmile kvůli tisknutí ohromných částek peněz kvůli financování rozpočtových deficitů Washingtonu a kvůli podpoře solventnosti „bank příliš velkých, aby padly“ začne být dolar příliš slabý a to QE bude muset skončit, tak se Washington zoufale chtivý peněz obrátí ke konfiskaci soukromých aktiv, pokud nějaká po nadcházejícím ekonomickém kolapsu zbydou.

 

Darth Vader v Bílém domě

Mezitím byl zbytek světa ujištěn. USA nejsou impérium a nechovají se tak, o tom totiž Obama ujistil Spojené národy. USA jsou, jak řekl Obama, prostě jedinou dominantní mocností, která může do světa přinést řád a zabránil vzniku „vakua z chybějícího vůdcovství.“

 

Zabití bin Ládina

Proslulý americký investigativní reportér Seymour Hersh se přidal ke mně a do řad „konspiračních teoretiků“, což jsou osoby říkající pravdu. Hersh říká, že ten dramatický příběh s vraždou Usámy bin Ládina týmem US Navy SEALs v roce 2011 je „jednou velkou lží, v níž není jediné slovo pravda.“

I já vám to říkal, ale teď vám to řekl i Mohammad Bashir.

Dr. Paul Craig Roberts

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  globalresearch.ca