Cenami ověnčený izraelský expert na obranné a aerokosmické inženýrství Dr. Moti Shefer během nedávného interview s Radio 103 prohlásil, že ten neblaze proslulý izraelský bezpečnostní systém „Železný dóm“ (Iron Dome) je jedním z největších blafů, jaké kdy viděl. O palestinských raketách panuje domněnka, že jsou to zoufalé prostředky použité hnutím odporu v Gaze v reakci na izraelskou agresi, říká nedávná zpráva od palestinské mediální agentury Al Ray. Média mainstreamu prozatím nehlásila žádná úmrtí způsobená podomácku zhotovenými raketami pálenými palestinským odporem. 


Navíc škody způsobené těmito raketami izraelské komunitě koloniálních osadníků zatím obnáší pouze asi tak tucet případů lehkých zranění a paniku.

Zprávy přicházející o vzrůstajícím počtu smrtelných obětí mezi palestinskými obyvateli v pásmu Gaza přichází spolu s těmi o bombardování a o úplném či skoro úplném zničení více než 200 civilních domů, což platilo v době tohoto článku podle posledních zpráv Al Ray o incidentu v utečeneckém táboře Al-Shate západně od města Gaza.

Při tom Dr. Shefera nedávno izraelská média citovala, jak říká:

[quote align="center" color="#999999"]

„Dnes na světě neexistuje žádná raketa, která by byla schopná střely nebo rakety sestřelovat. Železný dóm je show rachotu a blesků, která je schopná zasahovat jen izraelské veřejné mínění a samozřejmě i sebe samotné. Ve skutečnosti všechny ty exploze, které vidíte na obloze, jsou výbuchy samo-odpálením. Ani jediná střela Železného dómu se nikdy nesrazila s jedinou raketou. Ta nasazení v otevřeném prostoru jsou mýty vynalezené k navýšení procent střetů současného Železného dómu. Ty rakety, o nichž bylo oznámeno, že se někdy střetly s Železným dómem, nikdy do cílové oblasti nedoletěly, nebo jsou to virtuální rakety vytvořené a zničené v Železným dómem kontrolovaných computerech. Až do dnešního dne nikdo nikdy ještě neviděl sestřelenou raketu, co by spadla na zem.

„To, co tu padá, je to, co se vystřelilo. Ty kousky, co vidíme na zemi, jsou ze samotného Železného dómu. Střílíme sami na sebe, hlavně virtuálně. Ty virtuální rakety byly vynalezeny ke zvýšení zamlženosti kolem Železného dómu. Představte si, že přiletí skutečná raketa. Tak co udělá velitelský a řídicí systém? Vytvoří devět dalších virtuálních raket a pustí jejich dráhy do počítačové grafiky operátorů odpalování raket. Operátoři vidí 10 raket a vystřelí 10 střetných střel z Železného dómu. Lidé slyší 10 výbuchů, a přiletí jedna raketa, takže tu máte 90% úspěšnost.“[/quote]

Podle Dr. Shefera je systém „Železný dóm“ jen součástí rozsáhlé konspirace, na níž se účastní dvě zainteresované strany, které se bojí míru: obranný průmysl a ministerský předseda Benjamin Netanyahu, referuje dále Al Ray.

Nápady Dr. Shefera na vývoj střetných systémů byla před vývojem „Železného dómu“ všeobecně zavrhovány.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca