Eli Lake, píšící pro The Daily Beast, jinými slovy pro Newsweek, varuje, že Američané bojující v Sýrii by se brzy mohli vrátit domů a představovat vážnou hrozbu terorismu. „Problémem amerických proti-teroristických a zpravodajských činitelů, říká The Daily Beast, je ten, že existuje příliš mnoho džihádistů se Západními pasy cestujících, aby bojovali v Sýrii, a tak mají starosti, že někteří z nich by mohli nepozorovaně proklouznout zpět do Spojených států. Lake píše:


Potom cituje Matthew Olsena, ředitele národního proti-teroristického centra, který v březnu řekl senátní komisi zahraničních vztahů, že stovky teroristů mají Západní pasy a ti „by se mohli vrátit do svých domovských zemí a páchat násilnosti z vlastní iniciativy nebo se účastnit spiknutí řízených al-Káidou.“

 

Saúdská výrobna víz CIA

Před útokem z 11. září 2001 zařizovala CIA pasy a víza pro veterány své skryté války v Afghánistánu. Bývalý šéf americké vízové kanceláře v Jeddah v Saúdské Arábii Michael Springman, který v listopadu 2001 mluvil s žurnalistou BBC Gregem Palasem, tohle potvrdil, když řekl, že „opakovaně dostával od vysoce postavených činitelů ministerstva zahraničí příkazy, aby vydal víza neodpovídajícím žadatelům,“ kterým dovolili vstup do Spojených států.

„To, proti čemu jsem protestoval, bylo ve skutečnosti přivážení rekrutů naverbovaných Usámou bin Ládinem na teroristický výcvik vedený CIA do USA. Ti se pak vraceli do Afghánistánu, aby bojovali proti Sovětům,“ řekl Springman.

Springman mluvilo o této CIA továrně na víza pro teroristy v únoru 2010 i s Alexem Jonesem:

Měsíce před útoky z 11. září vydal údajným únoscům na konzulátě v Jeddah konzulární úředník Shayna Steinger 12 víz. Memorandum ministerstva zahraničí uvádí, že Steinger těmto únoscům vydal jen 11 víz, ale jedno další vízum vydal druhý konzulární úředník.

 

Teroristé vycvičení americkými ozbrojenými silami

Počátkem tohoto týdne odhalil v reportážích pro WorldNetDaily Aaron Klein, že členové ISIS bojující v Sýrii proti vládě al-Assada byli vycvičeni americkými vojenskými instruktory v Jordánsku. Podle jordánských činitelů byli frekventanti „nejdříve prověřeni, nemají-li vazby na extremistické skupiny jako al-Káida.“

ISIS se vynořila z řad al-Káidy v Iráku a je považována za daleko militantnější a extremističtější než al-Káida.

Po útocích z 11. září 2001 se hlásilo – ale následně to zapadlo do díry v paměti – že četní údajní únosci byli „vycvičeni ve strategii a taktice“ na letišti Námořnictva v Pensacotě na Floridě a na Akademii letecké války v Montgomery v Alabamě, uvádí Newsweek.

 

CIA vytvoření teroristé

CIA má dlouhou historii prstů namočených do zážitků s teroristy, kteří údajně útočili na Spojené státy. Ramzi Yousef, údajný zosnovatel bombového útoku na Světové obchodní centrum z roku 1993 a plánující útok z Bojinky, byl rekrutována CIA a bojoval s múdžahidíny v Afghánistánu.

Ali Mohamed, major Egyptské armády a zrekrutovaný CIA „vycvičil většinu vrchního vedení al-Káidy. Mohamed učil průzkum, proti-průzkum, vraždy, únosy, kódování, šifrování a další zpravodajské techniky.“

Americký prokurátor Patrick Fitzgerald řekl v roce 2004 Komisi 11.9: „Ten pět let jezdil sem a tam mezi USA a Afghánistánem.“

„Není možné, aby si CIA myslela, že tam jezdí jako turista. Když ho CIA nechytila, tak by se mělo objasnit, na co vlastně po celém světě využívá svého rozpočtu,“ řekl v listopadu 2001 Nabil Sharef, universitní profesor a bývalý egyptský zpravodajský důstojník.

Ani vracející se členové ISIS, teď vydávaní za příští vlnu domácího terorismu, také nejsou turisté. Pokud, jak předpověděla řada činitelů, včetně reprezentanta Petera Kinga a senátora Lindsey Grahama, ISIS zaútočí uvnitř Ameriky, tak to bude součást většího plánu na rozšíření války s terorismem a provedení závěrečných úkonů při zřizování policejního státu dohledu v Americe.

Tento aparát není ale konstruován k tomu, aby nás chránil před teroristy z al-Káidy nebo ISIS. Jeho účelem je špehovat Americký lid, který je tím skutečným nepřítelem, a zajistit, že ten nebude moci účinně zpochybňovat politický monopol globální elity.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca