Když se vás dlouhodobý spojenec a druh ve světové mocenské struktuře začne ‚stranit‘, tak víte, že to nejde podle vás. Německo vzápětí po odhalení 2. „špionážního případu“ toho už má dost… NĚMECKO KVŮLI ŠPIONÁŽNÍ AFÉŘE VYPOVÍDÁ AMERICKÉHO DIPLOMATA NĚMECKÁ VLÁDA TUTO ZÁLEŽITOST BERE ‘VELICE VÁŽNĚ’, ŘÍKÁ KANCLÉŘSTVÍ VYPOVĚZENÍ MÁ SPOJITOST S VYŠETŘOVÁNÍM ÚDAJNÉ AMERICKÉ ŠPIONÁŽE


Vypadá to, že americké snahy o dohled už překročily červenou linii Merkelové a tento ‚diplomat‘ se jeví být šéfem stanice CIA. Samozřejmě, že jsme si jisti, že o té špionáži president Obama nic nevěděl…

Jak hlásí Bloomberg:

[quote align="center" color="#999999"]

Vláda kancléřky Angely Merkel požádala zástupce americké bezpečnostních služeb na ambasádě v Berlíně, aby opustil Německo.

  • Toto vypovězení je spojeno s vyšetřováním americké špionážní aktivity v Německu, uvedlo v e-mailovém prohlášení spolkové kancléřství.
  • „Vláda bere tyto aktivity velice vážně,“ uvádí v e-mailovém prohlášení německé spolkové kancléřství.
  • Věrohodná spolupráce s USA je pro Německo „nepostradatelná“, musí být ale opětovaná. [/quote]

Jak dodává DPA:

[quote align="center" color="#999999"]

Vedoucí americké Ústřední zpravodajské agentury (CIA) v Německu byl vypovězen jako projev hněvu Berlína kvůli dvěma případům možné americké špionáže odhaleným během uplynulého týdne, řekl ve čtvrtek vůdčí německý zákonodárce.

Kancléřka Angela Merkel odmítla potvrdit tento nadcházející krok, který bude činem diplomatické nevraživosti, jaká nemá za sedm desetiletí, kdy tyto dva národy byly nejbližšími spojenci, precedens.

„Nebudu spekulovat,“ řekla reportérům. „Až budeme mít dostatek faktických podkladů…, rozhodneme se, co se s tím dá dělat. Nemohu k tomu tedy poskytnout přesnější informaci.“ Záměr požádat šéfa německé stanice CIA, aby šel, vyzradil Clemens Binninger, šéf zpravodajské komise německého parlamentu poté, co jeho skupina obdržela důvěrnou instruktáž od zpravodajských činitelů v Berlíně. [/quote]

* * *

Děláme si přátele a získáváme vliv na lidi všude, kam přijdeme…

* * *

Jak jsme uvedli už dříve, Merkelová je divně potichu…

Je kuriózní, že ač měla Merkelová hodně co říci o historii německých vítězství nad Brazílií na světovém poháru, tak dosud nekomentovala žádný z těch špionážních případů. Člověka by mohlo zajímat, kolik asi špíny na německou kancléřku NSA má. Zde je náznak: „ Nová biografie vyvolává rozruch: Jak blízko měla Merkelová ke komunistickému systému?“ A pak znova, uvážíme-li hněv veřejnosti kvůli špionáži USA, tak jsou možná poslední dva „lapení špehové“ projevem toho, že zrovna tak, jako se USA chystají potrestat Commerzbank a Deutsche Bank, tak Německo už nemíní dále nečinně postávat v koutě a dovolovat svému „nejbližšímu spojenci“, aby mu nadále diktoval jeho osud.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com