V kulturách celého světa existují dávné pověsti o krásných, prosperujících městech, která se ponořila do oceánu, aby je už nikdo nikdy neviděl. Nejproslulejší z nich je pověst o Atlantidě, existují ale i mnohé další. Bylo by tedy možné, aby některá z těchto měst opravdu existovala? Moderní technologie v posledních letech lidstvu umožnily prozkoumat oceánské dno jako nikdy před tím. S tím, jak jsme to udělali, jsme učinili některé neuvěřitelné objevy. Za chvilku spatříte některé z úžas budících záhadných struktur, které byly nalezeny na oceánském dně po celém světě. Mohly by snad tyto záhadné struktury být opravdu důkazem velice pokročilých dávných civilizací?

Když se dovídáme o těchto dávných civilizacích, převrátí tyto poznatky tu konvenční verzi lidské historie, kterou jsme se učili ve škole, vzhůru nohama?

Žijeme v době, kdy se omračující objevy provádí nikdy před tím nevídaným tempem. Zrovna minulý měsíc jsem psal o megalitických ruinách, které byly právě objeveny v Rusku, které obsahují největší kdy nalezené kamenné bloky (ještě větší než Baalbek).

Nikdo nedovede vysvětlit, odkud tyto kameny pochází, kdo tam žil, nebo jak dávní lidé mohli rozřezat a přemístit až takhle masivní bloky.

No, ale podobné věci lze říci i o mnoha z těchto záhadných struktur na dně oceánů…

 

Dávné podmořské město Yonaguni-Jima v Japonsku

Kam paměť sahá, obyvatelé Okinawy vypráví svým dětem pověsti o velikánských podmořských městech. Většina tyhle povídačky považovala prostě za mýty. Ale poté, co se stalo v roce 1986, se to všechno změnilo…

V roce 1986 potápěč u ostrova Yonaguni Jima u jižního cípu Japonska (u Okinawy) narazil na divné struktury asi 25 metrů pod hladinou moře.

Vypadaly jako schodovité struktury s terasami a rampami.

Jedna z největších pyramidálních struktur je 600 stop (190 m) široká a 90 stop (28 m) vysoká – s pěti oddělenými stupni kamenných bloků s tím, co vypadalo jako silnice tuto strukturu obklopující.

Na těchto kamenech byly objeveny (a zadokumentovány) stopy opracování nástroji a otesání, což naznačuje, že byly spíše postavené, než aby šlo o přirozené kamenné struktury.

Tohle místo studuje a mapuje už více než 15 let Masaaki Kimura geolog z japonské Ryukuyu University a věří, že tohle místo je více než pět tisíc let staré – potopilo se ale při zemětřesení teprve před dvěma tisíci lety.

Video na YouTube jsem o těchto neuvěřitelných ruinách vystavil níže. Jak vidíte, jsou skutečně pozoruhodné…