Západ nedokázal realizovat scénář další barevné revoluce na Ukrajině a teď se snaží svalit na Rusko vinu za situaci v této zemi. Prohlásila to předsedkyně horní komory ruského parlamentu Valentina Matvijenková. Připomněla, že Rusko nebylo zapojeno do organizace chaosu, naopak – upozorňovalo na nepřípustnost protiústavních akcí. Přitom Matvijenková označila to, co se stalo na Ukrajině, za ozbrojené uchvácení moci.


Předsedkyně Rady federace rovněž zdůraznila nepřípustnost krveprolití na Ukrajině a vehnání země do stavu občanské války.

Rusko bude tvrdě stát za tím, aby na Ukrajině nebylo připuštěno krveprolití, aby byla chráněna práva lidí všemi dostupnými zákonnými způsoby.

Prohlásila to předsedkyně Rady federace Valentina Matvienková ve vysílání rádia Hlas Ruska.

Podle jejích slov, Rusko bude využívat všechny zákonné právní cesty, možnosti RB OSN a úsilí mezinárodního společenství, aby došlo k návratu k dohodám z 21. února a ženevským dohodám.

Podle názoru senátorky by měly ukrajinské úřady plnit tyto dohody, nebo „budou i nadále vést do slepé uličky zemi, jejíž ekonomická situace se den ode dne zhoršuje“.

Zdroj: czech.ruvr.ru