Podle článku Kommersant-Ukraine ministerstvo financí, ovládané kyjevskými loutkami Washingtonu, které předstírají, že jsou vládou, připravily plán úsporných opatření. Jeho výsledkem bude pokles ukrajinských penzí ze 160 na 80 dolarů (z 3 200 na 1 600 Kč). To vše v zájmu toho, aby západní bankéři, kteří půjčují peníze Ukrajině, získali své finance zpět na úkor chudých Ukrajinců. www.kommersant.ua Řecký scénář se opakuje. Aniž by se loutkové vládě, která se dostala k moci díky Washingtonem organizovanému puči proti legitimní, zvolené ukrajinské vládě, podařilo vybudovat alespoň náznak stability a legitimity, západní plenitelé se už pustili do práce.


Naivní demonstranti, kteří věřili propagandě, podle níž jim členství v EU zajistí lepší život, přijdou už v dubnu o polovinu svých penzí. A to je jen začátek…

  • Další články autora jsou ZDE

Zaprodaná západní média popisují půjčky jako „pomoc“. Suma 11 miliard euro, které nabízí EU Kyjevu, však není pomocí. Je to prostě půjčka. Provází ji navíc mnoho závazků, například to, že Kyjev přijme plán úsporných opatření Mezinárodního měnového fondu.

Tento plán přinese škrty v sociální sféře a vzdělávání, propouštění státních zaměstnanců, devalvaci měny a následné zvýšení cen dováženého zboží, včetně ruského plynu a elektřiy. Ukrajinská aktiva budou moci být převzata západními korporacemi.

Ukrajinská zemědělská půda bude ovládnuta americkým agrobyznysem.

Část plánu Washingtonu/EU pro Ukrajinu, přesněji řečeno pro tu část Ukrajiny, která nehodlá zběhnout k Rusku, teda uspěla. To, co z této země zbyde, bude důkladně vypleněno Západem.

Další část plánu tak dobře nevyšla. Ukrajinské loutky Washingtonu ztratily kontrolu nad protesty, které ovládli organizovaní a ozbrojení ultra-nacionalisté. Tyto skupiny, jejichž kořeny sahají až k lidem bojujícím během 2. světové války na straně Hitlera, se uchýlily ke slovům a skutkům, jež přiměly jih a východ Ukrajiny k tomu, aby usilovaly o návrat k Rusku, k němuž patřily do 50. let, kdy je sovětská komunistická strana darovala Ukrajině.

Krym se rozhodl, že se od Ukrajiny odtrhne. Washington a jeho loutky v rámci NATO mohou jen hrozit sankcemi. Hlupák z Bílého domu předvedl impotenci „jediné americké supervelmoci“, když uvalil sankce na neznámé osoby, zodpovědné za vrácení Krymu Rusku, v rámci něhož existoval zhruba 200 let. Ve světle událostí na západě Ukrajiny se některé ruské provincie chtějí vrátit tam, kam patří, podobně jako Jižní Osetie, jež nechtěla mít nic společného s Gruzínskem.

Kyjevské loutky Washingtonu mohou ohledně Krymu jen dělat rámus. Na základě rusko-ukrajinské dohody může mít Rusko na Krymu 25 000 svých vojáků. To, jak americká a evropská média odsuzují „ruskou invazi 16 000 vojáků“, vypovídá buď o jejich totální nevědomosti, anebo o spoluúčasti na lžích Washingtonu. Je zřejmé, že americká a evropská média jsou zaprodaná. Jen blázen by mohl věřit jejich zprávám. Média, která věří čemukoli, co Washington tvrdí po Georgi W. Bushovi a jeho lžích o „zbraních hromadného ničení v Iráku“, nejsou ničím jiným než prodejnými děvkami.

V bývalých ruských provinciích na východní Ukrajině Putinův zdrženlivý postoj umožnil Washingtonu, aby se zmocnil významného průmyslového komplexu sloužícího ruské ekonomice a armádě. Obyvatelé východní Ukrajině se v ulicích dožadují odtržení od země vedené nikým nevolenou vládou, která se dostala k moci díky puči provedenému v Kyjevě v režii Washingtonu.

Washington, který si uvědomuje, že kvůli své neschopnosti přišel o Krym, nařídil svým kyjevským loutkám, aby dosadily ukrajinské oligarchy, proti kterým byly protesty na Majdanu zčásti namířeny, do vládnoucích pozic ve východoukrajinských městech. Tito oligarchové mají kromě policie a armádních jednotek k dispozici i své soukromé milice. Vůdci protestujících Rusů jsou zavíráni do vězení a následně zmizí. Washington a jeho evropské loutky, které vyjadřují svou podporu sebeurčení, jsou pro sebeurčení jen ve chvílích, kdy je to v jejich prospěch. Proto má Washington plné ruce práce s potlačením sebeurčení na východě Ukrajiny.

Pro Putina to znamená dilema. Jeho zdrženlivost umožnila Washingtonu, aby převzal iniciativu na východní Ukrajině. Oligarchové Taruta a Kolomojskij, kteří byli dosazeni de vedoucích pozic v Doněcku a Dněpropetrovsku, zavírají Rusy do vězení a dopouští se nepopsatelných zločinů, americké presstitutky vám o tom ale neřeknou nic. Strategií Washingtonu je uvěznit a odstranit vůdce separatistů, aby nebylo žádných autorit požadujících Putinovu intervenci.

Má-li Putin bezpilotní letouny, může nechat Tarutu a Kolomojského odstranit. Pokud Putin dovolí Washingtonu, aby si ponechal ruské provincie na východní Ukrajině, předvede tak slabost, které Washington zneužije. Washington jí zneužije do takové míry, že přinutí Putina jít do války.

Tato válka bude jaderná.

Dr. Paul Craig Roberts

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj: informationclearinghouse.info