Máme tady astronoma! Nikdy jsem neříkal, že to bude snadné, teď tu ale díkybohu může opravdu seriózně diskutovat o tom, že jsou tu jisté šance, že je to opravdu kosmická loď. Což jsem si na 100 % jist, že se, pokud moje paměť sahá, ještě seriózně nestalo. …


V podstatě rozměry téhle věci, když má délku tolikrát větší, než je její výška, a to vše v kombinaci s tím, že si nikdo nevšiml žádné prachové částice, představují dvě naprosto nenormální vlastnosti. Není to tak neobvyklé, že by k tomu nešel vymyslet žádný přirozený způsob vysvětlení, ale je to dost divné na to, aby to určitě nebyl zcela normální kosmický balvan. A bohužel nebudeme z této kosmické skály dostávat už žádná nová data, takže si myslím, že o tom budeme spekulovat po zbytek mé profesionální kariéry.

Problém ale je, že se to kýve, a že z něj nebylo zjištěno žádné tepelné vyzařování. To však neznamená, že to není trup mimozemského kosmického korábu z časů miliony let před námi, jak argumentuje jeden z mých kolegů, a já říkám, že když máte bytosti typu počítačová inteligence, tak možná mohly upadnout do miliony let trvající hybernace, když tak dlouho má trvat jejich cesta, ať cestují, kam chtějí (a podle mého scénáře nás jen využívají jako gravitační prak, stejně jako efekt gravitačního praku při průletu kolem planet na kosmických cestách využíváme i my, abychom uspořili palivo). Ale, jak už jsem řekl, pokud to byli mimozemšťané, tak se tady tito mimozemšťané nechtějí uchytit.

(Aby bylo jasno, s největší pravděpodobností je to kosmická skála. Ale zrovna teď si myslím, že nemůžeme s jistotou říci, že to kosmická skála je na podkladu dat.)

Je tu ještě určitý potenciál, že by teleskopy Hubble a Spitzer, když na tom zapracují, mohly o Oumuamua v blízkých měsících zjistit pár dalších údajů.

Video o tom, jak se zrovna, když se propojovala loď Sojuz s Mezinárodní kosmickou stanicí, kolem potuloval tento podivní objekt ve tvaru cigára a dalšími neobvyklými charakteristikami.