Týden poté, co Bílý dům zjevně se štítící Blackberry (a ignorující iPhone Applu), jak referoval WSJ, testuje na Androidu založené chytré telefony nahrazující LG a Samsungy, to vypadá, že Rusové mají ten samý nápad. Jestli to je další otočka sankčního „bumerangu“, není jasné, ale ITAR-TASS hlásí, že jelikož mají jihokorejské tablety lepší informační bezpečnost, tak ruská vláda přechází z iPadů na Samsungy. Ministr komunikací Nikiforov dodal, že „to nemá vztah k politice.“ Tím jsme si jisti…


Od Bloomberg,

[quote align="center" color="#999999"]

Jihokorejské tablety mají lepší informační bezpečnost; přechod ruské vlády z iPadů není spojen s politikou, citovala prohlašovat Itar-Tass ministra komunikací Nikolaje Nikiforova.

Samsung byl prvním produktem s certifikátem ruské Federální bezpečnostní služby, čili FSB, hlásí rozeslané zprávy státního zpravodajství citující tiskovou službu Samsungu.

Vláda volá po vyšším dohledu nad zahraničními IT partnery; nemá ale žádné plány zakazovat jakékoliv zahraniční high-tech produkty či je sankcionovat, uvedla státem vedená zpravodajská služba RIA novosti citující Nikiforova.

Nikiforov říká, že komentáře amerických činitelů vyvolávají obavy ze zvýšeného sběru zpravodajství a z pronikání k digitálním informacím: RIA[/quote]

To je smůla, že Rusko nevyrábí smartphony pro USA, aby se mohla zase udělat odveta…

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com