Kuriózní příběh, ale zároveň takový, jaký by se měl brát rezervou, vyšel na povrch od pro-ruských novin Iskra, které hlásí – prozatím na zcela nepodloženém základě . V pátek minulého týdne měla proběhnout pod rouškou noci záhadná operace, při níž byly ukrajinské zlaté rezervy rychle naloženy na palubu neoznačeného letadla, které následně to zlato vzalo do USA. Od zdroje:


[quote align="center" color="#999999"]

Tuto noc ve 2 h ráno vzlétl z letiště Boryspil neregistrovaný dopravní letoun.

Podle personálu Boryspil, než se letadlo objevilo, přijely na letiště čtyři náklaďáky a dva dodávkové minibusy, a těm všem chyběly poznávací značky. Vystoupilo patnáct lidí v černých uniformách, maskách a s opancéřováním na těle, někteří vyzbrojeni automatickými zbraněmi. Tito lidé do letounu naložili více než čtyřicet těžkých krabic.

Poté dorazilo několik záhadných mužů a rovněž do toho letadla nastoupili. Nakládka proběhla spěšně. Ta auta bez čísel po naložení okamžitě opustila ranvej a letoun v nouzovém urychleném režimu odletěl.

Činitelé letiště, kteří tuto záhadnou „speciální operaci“ viděli, o tom okamžitě uvědomili správu letiště, která jim však důrazně doporučila, aby „se nepletli do věcí jiných lidí.“

Později tomuto redaktorovi zavolal jeden z vyšších činitelů bývalého ministerstva příjmů a poplatků, který oznámil, že podle něj tuto noc na rozkaz jednoho z „nových vůdců“ Ukrajiny byly všechny zlaté rezervy Ukrajiny odvezeny do Spojených států.[/quote]

Leccos naznačuje, že podle posledních čísel od MMF je oficiální držba zlata Ukrajinou něco přes 40 tun, když se za uplynulé desetiletí zdvojnásobila:

Takže je to jenom zase o něco více dezinformací a propagandy obklopující Ukrajinu, nebo na tom něco je? GATA už vznesla na newyorský Fed oficiální požadavek, aby to popřel (protože od lidí z 33 Liberty by potvrzení určitě nedostali).

Samozřejmě, že nejlepším zdrojem potvrzení či vyvrácení tohoto příběhu by byli lidé na Ukrajině, nicméně jelikož ani Američané nejsou oprávněni sledovat, kolik zlata je ve Fort Knox, tak poněkud pochybujeme, že by se Centrální banka Ukrajiny tvářila přívětivěji na poskytnutí návštěvy a mnohahodinové prohlídky jejího daleko kompaktnějšího zlatého inventáře. Zvláště když místní obyvatelstvo je daleko zaneprázdněnější oslavami svého „osvobození“ Západními mocnostmi.

Pro jejich dobro doufáme, že nebyli rovněž „osvobozeni“ i ode všeho svého zlata, které si po krátkém pobytu 80 stop pod zemí v 33 Liberty rychle najde cestičku buď do Bundesbank, nebo k miliardářským oligarchům sídlícím buď v Londýně, nebo jinde, kteří mají momentálně na starosti „post-osvobození“ Ukrajiny.

Nakonec ale, abychom to uvedli do správné perspektivy, 40 tun zlata je zhruba tolik, kolik Čína doveze každých deset dní.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com