Další důkaz předvádějící kontrolu establishmentu nad korporátními médii.  Média establishmentu ignorují poslední článek nositele Pulitzerovy ceny žurnalisty Seymoura Hershe poukazující na to, že to byla al-Nusra, kdo byl v Sýrii za útokem sarinem. Al-Nusra je brutální skupina sunnitských džihádistických žoldnéřů přidružená k al-Káidě. Její mikromanagement je veden CIA a financována je fosilizovanými monarchiemi Saúdské Arábie a Kataru.


[quote align="right" color="#999999"]

Seymour Hersh, Foto: Institute for Policy Studies[/quote]

Ač je Hersh žurnalista na volné noze, jeho články se neustále objevovaly v New Yorker. Ten řekl Huffington Post, že tentokrát byl v New Yorker o tento příběh „jen malý zájem.“ Hersh pak tento příběh předal Washington Post, ale i tyto noviny se rozhodly jej nepublikovat. Ani New Yorker ani Washington Post neodpověděly na mediální šetření žádající o vysvětlení, ohlásil v neděli BuzzFeed. Hershův článek, Čí je ten sarin? si nakonec našel cestu do London Review of Books.

Nemožnost Hershe dostat příběh k publikaci poskytuje další důkaz odhalující kontrolu establishmentu nad korporátními médii a jeho diktát nad informacemi, co se mají publikovat.

 

Záminka se sarinem

Obamova administrativa se útoku jedovatým plynem na předměstí Damašku chopila jako důkazu, že režim al-Bashara použil chemických zbraní proti syrským civilistům. V září Obama pronesl řeč konstatující: „Víme, že je za ten útok odpovědný Assadův režim.“ Prezident řekl, že když Spojené státy pochybí svou nečinností, „tak by ty zbraně mohly ohrozit spojence jako Turecko, Jordánsko a Izrael.“

O dva dny později 10. září Obama odložil útok na Sýrii v reakci na údajné, ale nepodložené použití chemických zbraní. Podle New York Times Obama čelil „rozhodné opozici proti útoku na Sýrii v Kongresu a po celé zemi.“

Ten humbuk obklopující syrské chemické zbraně ignoroval předchozí zprávu uvádějící, že turečtí činitelé objevili skrýše se smrtícím plynným sarinem doma u žoldnéřů al-Nusra. Podle zprávy takto skupina plánoval tohoto plynu použít k útoku v jihotureckém městě Adan.

14. září WorldNetDaily ohlásil, že turecká proti-teroristická policie zabavila dvoukilogramový válec s plynným sarinem u členů al-Nusra na syrské hranici. Zpráva Národně bezpečnostního centra, která unikla do médií, uvádí, že al-Káida v Iráku vyráběla „kuchyňskou variantu“ plynného sarinu a vozila ho k Frontě al-Nusra do Sýrie.

Pentagon přiznal, že al-Káida v Iráku je součástí vojensko-psychologické operace. „Vnitřní dokument vytvořený americkým vojenským ústředím v Iráku uvádí, že ‚program psychologických operací PSYOP Zarqawi je až dosud nejúspěšnější informační kampaní,‘“ referoval 10. dubna 2006 Washington Post. Ten záhadný a nepolapitelný Abu Musab al-Zarqawi byl líčen jako zosnovatel terorismu. Nakonec ho údajně americká vojska zabila v horách Sulaimaiyah v severním Iráku.

I vedoucí američtí vojenští činitelé souhlasili se závěrem Dr. Yossefa Badanskyho, vrcholného teroristického experta, který řekl, že sarin zabraný Turky u al-Nusra byl stejnou variantou, jaká byla použita při chemickém útoku u Damašku.

„S politováním vás musíme informovat, že někteří naši bývalí spolupracovníci nám kategoricky říkají, že v rozporu s tvrzením vaší administrativy to nejspolehlivější zpravodajství ukazuje, že Bashar al-Assad NEODPOVÍDÁ za chemický incident, který 21. srpna zabil a zranil syrské civilisty,“ uvedl v dopise poslaném Obamovi tucet bývalých amerických vojenských činitelů.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  prisonplanet.com