Aktualizace: po 30% propadu pod 600 USD se BTC náhle během sekund zase vzpamatoval na 800 USD, celý trh BTC je totiž teď už jen arénou algoritmů. Po překonání zbytku strachu, že by dnešní senátní slyšení o digitálních měnách mohl Bitcoin pohřbít (přinejmenším z krátkodobého hlediska), tak před chvilkou tato digitální měna v USD na burze Mt Gox vyrostla na zase další bezprecedentní cenu, když před chvilkou prorazila 850 USD, čili o asi 50% vyšší, než jak byla dnes ráno.


 

* * *

Po překonání zbytku strachu, že by dnešní senátní slyšení o digitálních měnách mohl Bitcoin pohřbít (přinejmenším z krátkodobého hlediska), tak před chvilkou tato digitální měna v USD na burze Mt Gox vyrostla na zase další bezprecedentní cenu, když před chvilkou prorazila 850 USD, čili o asi 50% vyšší, než jak byla dnes ráno.

To jste ale pořád ještě nic neviděli.

Protože v té samé době ceny Bitcoinu denominované Renminbi BTC v Číně, kde tato digitální měna měla 6780CNY. Při směnném kurzu USDCNY 6,09, to znamená cenu více než 1100 USD za Bitcoin.

A jak ukazuje tento graf za dva dny, tak Bitcoin nějak o 50% za 2 dny vyrostl, a na čínské burze se zdvojnásobil.

V tomto okamžiku bychom přirozeně navrhli shrábnout více než 20% volnou rentu, je však nejasné, jak by člověk mohl tak rychle tuhle transakci v CNY ocenit, nebo je-li k tomu po ruce skutečně likvidní trh s touto měnou.

A jako by nám to BTC chtěl přímo před očima dokázat, tak poslední graf sejmutý doslova vteřiny před tím, než jsme vystavili tento článek, tak se BitCoin na Mt Gox dotkl 900 USD, aby byl rychle stržen těsně pod 600 USD, čímž během pouhých sekund vstupuje do medvědího trhu prostřednictvím toho, co se během nich ukázalo jako asi 10 000 transakcí.

A lepší graf o pádu, kdy se BTC zřítil o méně než 33% z 900 USD na 600 USD během sekund.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com