Nechvalně proslulé shromáždění Bilderbergů, které svede dohromady globální mocenské handlíře z vlád, byznysu, financí, zpravodajství, královských rodin, médií, centrálního bankovnictví, akademií aj. má tento týden začít ve Spojeném království. V souladu se zjevným trendem, který se rozvinul během posledních let, ten závoj tajemství obklopující samotnou existenci tohoto kontroverzního piklení se pozvolna trhá, jelikož více a více hlavních mediálních kanálů o tomto shromáždění referuje. Značnou část toho účtu za ně sice zatáhnou daňoví poplatníci, ale tomu rostoucímu počtu protestujících a reportérů hledajících odpovědi vstup povolen nebude.


I když nedávno začal Bilderberg veřejně nabízet některé podrobnosti o svých utajených schůzkách – např. částečný seznam hostů a předpokládaná diskusní témata – kritici říkají, že skutečná agenda zůstává z větší části před veřejností skrytá. Avšak pobouření občané z celého světa a dokonce i vyloučení vůdci začali už být ve vzrůstající míře k tomuto shromáždění podezíraví a útočí na to, co vnímají jako tvorbu rozhodnutí o lidstvu samozvanou „elitou“ za zavřenými dveřmi.

Související články k tématu:

Vůdci Bilderbergu samozřejmě zkouší tahle výroční shromáždění prezentovat prostě jako fóra k prodiskutování globálních otázek v soukromí. A opravdu, kdyby vešlo ve známost, že tito účastníci formulují politiku, tak by se přinejmenším američtí účastníci nejspíš dopouštěli těžkého zločinu porušením Loganova zákona, který činí zločin z toho, když Američané formulují politiku v utajení spolu s cizinci. Úniky a veřejná prohlášení účastníků Bilderbergu během těch let však naznačují, že ta shromáždění jsou daleko více než jen neoficiální diskusí.

Na webové stránce Bilderbergu organizátoři nabízí pár podrobností. „Bilderberg založený v roce 1954 je výroční konferencí určenou k posílení dialogu mezi Evropou a Severní Amerikou,“ tvrdí tato stránka, aniž by zmínili klíčovou roli člena nacistických SS prince Benharda z Holandska při zakládání těchto podniků. „Každý rok se mezi 120-150 politických vůdců a expertů z průmyslu, financí, akademií a médií sezve, aby se na této konferenci zúčastnili. Asi dvě třetiny účastníků pochází z Evropy a zbytek je ze Severní Ameriky; jedna třetina je z politiky a vlády a zbytek z ostatních sektorů.“