Rusko odsoudilo izraelský útok v Sýrii a vyjádřilo tak extrémní znepokojení nad izraelskými leteckými útoky na Sýrii. Je to nevyprovokovaný útok na suverénní zemi, který jasně porušil Chartu OSN. Podnikáme neodkladná opatření pro vyjasnění této situace ve všech detailech“, píše se v prohlášení na webových stránkách MZV. V neděli prohlásil místopředseda izraelské vlády Silvan Šalom, že Tel Aviv může použít sílu, aby zabránil tomu, aby se prostředky hromadného ničení dostaly do rukou syrských vzbouřenců.

Velení syrské armády prohlásilo, že izraelské letectvo zasadilo úder po vojenskému výzkumnému centru nedaleko hlavního města Damašku. Podle tohoto prohlášení bylo centrum předtím vystaveno útoku ze strany příslušníků ozbrojené opozice. Syrské velení vyvrátilo rovněž zprávy některých masmédií o tom, že cílem izraelského letectva byla kolona automobilů, která jela ze Sýrie do Libanonu. Izraelské úřady nekomentují informaci o leteckém útoku.

Rusko opět vyzvalol mezinárodní společenství k zastavení násilí v Sýrii, následnému zabránění zahraniční intervenci a pomoci ustanovení celostátního dialog založeném na dohodách z Ženevy.

Zdroj: rt.com

]]>