Slyšeli jste, že Google pracuje na computerizovaných brýlích? Nazývají se Google Glass a vývojáři si je již mohou zakoupit. Ukázalo se, že i Microsoft pracuje na něčem podobném. Už podali v tomto projektu určité patenty a Unwired View se vynořil na svět. Mezi tím, na čem pracuje Microsoft, a mezi Google Glass ale jsou velké rozdíly. Poslední slovo od Googlu je takové, že Google Glass nebude využívat „vylepšené reality“ – kde data a ilustrace budou překrývat skutečný svět kolem vás.

Google Glass je ve skutečnosti jen maličká obrazovečka, na kterou se musíte kouknout nalevo nahoru, abyste ji viděli.

Brýle od Microsoft zjevně budou vylepšené reality využívat. V ilustraci u patentu, kterou jsme dali níže, vidíte, že brýle pouští data navrch přes živě probíhající koncert a míčovou hru.

Koncepce obou těchto uděláte je velice zajímavá.

Spousta lidí  se mnou nesouhlasí včetně i dalších pisatelů do BI, ale myslím si, že něco na způsob Google Glass či třebas Microsoft je funkční a mohlo by to nakonec nahradit smartfony, jako dominantní způsob, jakým lidé přistupují k Internetu a spojují se jeden s druhým.

Zaprvé: Něco to udělat musí, průlom je nevyhnutelný.

Zadruhé: Trend je jasný.

Počítače se zmenšují a přibližují k vaší tváři už od jejich počátku.

Nejdříve to byly velké sály, pak seděly v desktopu, pak se dávaly do notebooka a teď je máte ve svém palmu na dlani. Příště už je budete mít na tvářích.

(Nakonec budou ve vašich mozcích.)

Mimochodem, můžete se vsadit, že když Microsoft a Google pracují na computerizovaných brýlích, dělá to i Apple a Jony Ive.

A to je dost vzrušující.

Tady je ta patentová ilustrace od Microsoftu:

A takhle vypadají Google Glass:

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: businessinsider.com

]]>