V dnešní době pořád někoho zatýkáme. To je naprosto absurdní. Spojené Státy jsou nyní lídrem v počtu vězňů, jak v procentuální, tak v absolutní hodnotě. V USA dnes žije jen 5 % světové populace, ale 25 % všech vězňů na světě připadá právě na USA. Podle U.S. Bureau of Justice Statistics, bylo na konci roku 2009 v USA celkem 7 225 800 lidí buď ve vězení nebo v podmínce nebo na podmínečném propuštění. Tohle je znamení velmi "nemocné" společnosti.

Buď budou mít Spojené státy velké problémy s trestnou činností nebo se vláda může vymknout kontrole. Možná nastane obojí. Ale jak mají zlepšit ekonomiku, když se celá země mění v jedno gigantické vězení?

Bohužel jsou nyní pronásledováni úřady nejen notoričtí zločinci. Zde je 14 nejabsurdnějších zatčení za poslední roky …

1. Muž z Michiganu byl odsouzen za trestný čin a nyní mu hrozí až pět let vězení kvůli čtení e-mailů jeho manželky.

2. 49 letá žena měla modřiny po celém těle poté, co byla spoutána, zatčena a surově zbita policií v New Yorku. Co udělala? Policie zjistila, že její pes zanechal hromádku, kterou panička neuklidila.

3. Žena ve věku 56 let, která byla kdysi obětí znásilnění, odmítla dovolit strážníkům na letišti zkontrolovat její ňadra, proto byla nucena lehnout si na zem, byla spoutána a zatčena.

4. V Milwaukee jeden muž nedávno dostal pokutu 500 dolarů za nadávání v autobusu.

5. Před několika lety byl 12 letý chlapec v Jižní Karolíně zatčen policií kvůli otevření vánočního dárku dříve, než chtěla jeho rodina.

6. V některých oblastech státu je nevhodná recyklace odpadků nyní zločin. Například město Cleveland nedávno oznámilo plány na zkoumání popelnic, aby se ujistilo, že obyvatelé třídí odpad v souladu s doporučeními města.

7. Dívka ve věku 12 let byla zatčena a odvedena ze školy v poutech za to, že napsala „Lex was here 2/1/10“ a „I love my friends Abby andFaith.“ na svoji lavici.

8. V roce 2008 byl 13 letý chlapec zatčen policií za „veřejné ulevování nadýmání“ ve třídě.

9. Policisté nedávno vpadli v 5 hodin ráno k farmáři ve městě Amish, protože prohlašovali, že byl zapojen do obchodu se syrovým mlékem v rozporu s federálním zákonem.

10. Před několika lety byla 10letá dívka zatčena na základě obvinění z trestného činu, když přinesla do školy malý steakový nůž. Jak se ukázalo, chtěla jen nakrájet svůj oběd, aby ho mohla pohodlněji jíst.

11. V červnu 2011 začali dva křesťané rozdávat kopie Janova evangelia na veřejném chodníku v blízkosti místa konání veřejného muslimského festivalu v Dearbornu, v Michiganu a během tří minut je obklíčilo a zatklo osm policistů.

12. Okresní soudce uložil pokutu 500 dolarů jednomu rybáři Robertovi Eldridgeovi z Massachusetts za to, že osvobodil ze sítě obří velrybu a pak ji pustil. Čím se vlastně provinil? Ehm, podle soudu měl Eldridge zavolat příslušné orgány a čekat na to až to udělají oni.

13. Asi před rokem, bylo 25 studentů ve věku mezi 11 a 15 lety vzato do vazby za způsobení obrovské bitky s potravinami ve školní jídelně.

14. Před několika lety byla 70 letá babička spoutána a odvezena do vězení za to, že její trávník byl hnědý.

Zdá se, že od útoků z 11.září celá země onemocněla „bezpečnostní horečkou“.

Kdysi v této zemi policie opravdu bojovala proti zločincům a pomáhala obyčejným občanům. Ale teď, jak se zdá, každý kontakt s policejními orgány zanechává negativní dojem.

Zbytek světa vidí, co se děje v této zemi a třeba se rozhodne, že tam již nebude trávit svoji dovolenou. Je sporné, zda je to dobré pro naši ekonomiku.

Vzhledem k tomu, že vláda začíná více a více kontrolovat náš každodenní život, mnoho lidí to začíná unavovat a opouštějí zemi.

Bohužel, historie nám ukazuje, že jakmile začneme ztrácet svou svobodu, pro kdysi svobodné lidi, je velmi těžké všechno vrátit zpět. Možná to zvládneme. Možná se Američané postaví a budou požadovat navrácení zásad svobody, na kterých byla tato země kdysi založena.

Zdroj: theeconomiccollapseblog.com, Překlad: jinezpravy.blogspot.cz

]]>