Hillary Clinton byla tak frustrovaná ze zpravodajství kanálů alternativních médií referujících o jejím používání soukromého emailového serveru, že už uvažovala o nasazení vúdú panáčků žurnalistů, které si „napíchá spoustou jehliček.“ Podle výňatku z jejích 494 stránkových memoárů, Co se dělo, ty „útoky“ na ni kvůli jejímu ilegálnímu používání soukromých emailových serverů byly „podlé a divoce přehnané.“


Byla to blbá chyba. Ale ještě blbější „skandál“. Bylo to jako tekuté písky: čím více se tomu bráníš, tím hlouběji se propadáš. Občas jsem si myslela, že se z toho pominu. Jindy jsem v tom ale zase měla jasno, že to svět se zbláznil. Občas jsem štěkala na svůj personál. Měla jsem chuť nadělat si vúdú panáčky určitých členů tisku a Kongresu a narvat do nich spoustu špendlíků. Většinou jsem ale měla vztek sama na sebe.

To není poprvé, co Clintonová píše o vúdú, které slovník Googlu definuje jako „náboženský kult praktikovaný v Karibiku a v jižanských USA, který kombinuje prvky římskokatolických rituálů s tradičními rity afrických magií a náboženství, pro něž je charakteristické čarodějnictví a posedlost duchy.“

Clintonová ve svých předchozích memoárech Těžké volby popisovala, jak se během svých líbánek s Billem Clintonem na Haiti v roce 1975 účastnila ceremoniálu vymýtání ducha vúdú s „vúdú knězem“.

V Těžkých volbách uváděla:

Jedním z nejnezapomenutelnějších zážitků našeho výletu byla návštěva místního vúdú kněze jménem Max Beauvoir.

Pozval nás, abychom se zúčastnili jedné z jeho ceremonií. Viděli jsme Haiťany „posedlými duchy“, jak kráčí po žhavém uhlí, ukusují hlavy živým slepicím a rozkusují sklo, načež vyplivují střepy, aniž by krváceli. A na konci této ceremonie pak ti lidé tvrdili, že zlí duchové byli vyhnáni.

Zdroj: breitbart.com