Ruské síly zabily v Sýrii o víkendu přes 800 teroristů ISIS, během čehož podle očitých svědků americká vojska letecky odvážela zbývající přeživší do bezpečí. Syrská vojska za podpory ruských bojových letounů provedla jednu z největších dosavadních operací proti ISIS, při níž bylo naprosto zničeno přes 800 militantů, 13 tanků a 39 bojových pickupů s velkorážními rychlopalnými kanóny, potvrdilo ruské ministerstvo obrany.


Abna24.com hlásí: 

„27. srpna 2017 zničily syrské vládní síly tu nejvíce v bojících osvědčenou a perfektně vyzbrojenou skupinu ISIS, v čemž se jim dostávalo ohromné podpory ruských Aerokosmických sil během bitvy v údolí řeky Eufrat u města Tell Ghanem al-Ali.“

„V současnosti seskupení syrských vládních vojsk vede rychlou ofenzivu podél východního břehu řeky Eufrat, kdy postupují na Deir ez-Zor. Cílem je toto město odblokovat a zničit poslední bašty ISIS v Sýrii,“ uvedlo ministerstvo obrany.


Syrská armáda spolu s jednotkami sebeobrany za podpory ruských Aerokosmických sil významně ve třech směrech postoupila směrem k Deir ez-Zor uvedl tento týden ruský generální štáb.

Prolomení obležení Deir ez-Zor povede k naprostému rozbití těch v boji neúčinnějších formací teroristické skupiny ISIS v Sýrii, řekl v pátek náčelník hlavního operačního direktorátu ruského generálního štábu.

Deir ez-Zor ležící na březích řeky Eufrat severovýchodně od Damašku je spolu s vojenským letištěm u tohoto města obleženo ISIS už přes tři roky, kdy potraviny a munici dostává jen letecky.

Zdejší článek o tom, jak USA zachraňují velitele ISIS a jejich rodiny z oblasti Deir ez-Zor: USA pokračují v evakuaci ISIS z východní Sýrie, hlásí SOHR