Prezident Trump souhlasí, že za ty násilnosti, které propukly během nedávných protestů, mohou krajně levicové skupiny jako Antifa. V pondělí Trump retweetnul příspěvek libertariána Dinesh D’Souzy, který zlořečil médiím mainstreamu, která ignorují násilnosti Antifa a pokoušejí svalit vinu na pravici. „Nakonec ale jako by náhodou se už i Washington Post zhroutil a přiznal pravdu o tom, odkud ty násilnosti pochází,“ napsal Dinesh.


Independent.co.uk hlásí: Pan D’Souza dal odkaz na článek Washington Post citující Associated Press, která uvádí, že „Antifa v černém“ – ve které už nejsou žádní demonstranti proti fašismu – „zaútočila na to, co dosud bylo převážně poklidnou demonstrací proti nenávisti v Berkley a napadla nejméně pět lidí.“


Pan Trump byl v poslední době kritizován za svou odpověď na pochod bílé nadřazenosti v Charlottesville, kdy došlo k zabití proti-protestující, kdy řidič podezřelý, že je za bílou nadřazenost, vjel vozem do skupiny pokojně protestujících. Při těchto demonstracích rovněž došlo ke střetům mezi a neonacisty a proti-protestujícími, z nichž někteří byli oblečeni celí v černém s maskami na tvářích ve stylu protestujících z „antifa“.

Prezident Trump poté, co zpočátku odsoudil násilnosti a rasismus, tyto násilnosti komentoval ještě několikrát. Po několika dnech pan Trump řekl, že násilnosti v Charlottesville pocházely od obou stran a zjevně se vyhýbal odsuzování bílé nadřazenosti.

K vyrojení těch antifa protestujících došlo v souběhu s nárůstem pochodů bílé nadřazenosti a spolu s nástupem pana Trumpa na národní politické scéně. Střety těchto dvou skupiny je vidět na demonstracích po celé zemi včetně minulých střetů v Berkley před plánovaným projevem pravicového provokatéra Milo Yiannoupoulose. Ty střety se opakovaly v Portlandu i v Oregonu.

Zdroj:  independent.co.uk