Izraelský ministr Yoav Galant vyzval k zavraždění syrského vůdce Bašara Assada, o čemž říká, že to bude krok předcházející zničení Íránu. Izraelský ministr bydlení řekl Haaretz, že si myslí, že ta „zmijí hlava“ v Teheránu se musí utnout, jakmile bude odseknut ten její ocas – tj. Sýrie. „Zatím nám tu ve skutečnosti Sýrie popravuje lidi, úmyslně používá chemických zbraní, aby jim ubližovala, a teď v posledním kroku tohoto svého extremismu pálí jejich těla – což svět už 70 let neviděl,“ řekl Galant.


„Tím už překračujeme červenou linii a podle mého názoru nastal čas, toho Assada už zavraždit,“ pokračoval.

Rt.com hlásí:

„A až skočíme tím zmijím ocasem, tak se dostaneme k hlavě té zmije, která se nachází v Teheránu, a i s tou si poradíme,“ řekl.

To, co vypadá jako první zaznamenaná izraelský hrozba vraždou syrského prezidenta Bašara Assada, přichází poté, co americké ministerstvo zahraničí, vytasilo, aniž by prezentovalo byť i ždibec tvrdých důkazů, domněnky, že syrská vláda používá „krematoria“ u Damašku k pálení mrtvol lidí povražděných vládou.

Předtím v úterý řekl Galant izraelskému armádnímu rádiu, že Assadova vláda je ta nejhorší od časů nacistického Německa. „To, co se děje v Sýrii, lze podle všech klasifikací definovat jako genocidu,“ řekl podle Jerusalem Post armádnímu rádiu.