Administrativa prezidenta Trumpa naléhá na Maďarsko, aby nezavíralo Středoevropskou univerzitu (CEU) George Sorose, když ji v naléhavém dopise maďarské vládě označuje za „přední akademickou instituci“. Jak už tento týden referovala BBC, univerzitě založené a financované v Maďarsku Georgem Sorosem hrozí kvůli nové legislativě maďarské vlády zavření. Studenti a personál této univerzity protestují, ale většina země vládní plán očistit zemi od vlivu George Sorose podporuje.


Maďarský lid povstal proti Georgi Sorosovi za svoji vládu, která sdílí jejich hodnoty. Většina Maďarů vyznávající základní hodnoty Maďarska chová ve svém srdci myšlenku, že globalistická vize George Sorose je zlo a to musí být z jejich země vymýceno.

Tak proč Trumpova administrativa vede aktivní kampaň za zastavení maďarské vlády, aby neuzavírala liberální univerzitu George Sorose?

Tento dopis popisující univerzitu George Sorose jako „přední akademickou instituci akreditovanou ve Spojených státech a v Maďarsku s personálem a studenty z více než 100 zemí,“ se uchyluje k „naléhání na maďarskou vládu, aby se vyhnula jakýmkoliv legislativním aktivitám, které by narušovaly činnosti CEU nebo její nezávislost.“

Zde je celý dopis poslaný americkým ministerstvem zahraničí maďarské vládě:

Tiskové prohlášení

Mark C. Toner

Výkonný mluvčí

Washington, DC

March 31, 2017

Spojené státy jsou znepokojeny legislativou navrženou 28. března maďarskou vládou, která uvaluje nové, účelové a omezující regulatorní požadavky na zahraniční univerzity. Budou-li tato opatření přijata, tak by tyto změny mohly negativně ovlivnit Středoevropskou univerzitu (CEU) v Budapešti nebo vést i k jejímu zavření.

CEU je přední akademická instituce akreditovaná ve Spojených státech a v Maďarsku s personálem a studenty z více než 100 zemí. Ta posiluje vliv a vůdcovské postavení Maďarska v regionu prostřednictvím její akademické význačnosti a mohla by přispět k nezávislému kritickému myšlení.

Naléháme na maďarskou vládu, aby se vyhnula přijímání jakýchkoliv legislativních úkonů, které by mohly narušit činnost či nezávislost CEU.




Loading...