Syrské síly se svými spojenci včera po kruté bitvě s teroristy Islamistického státu nastolily plnou kontrolu nad západními svahy Jabal Al-Tar. Twitterový účet jménem Heba hlásí, že Tygří síly Syrské arabské armády se svými spojenci za letecké podpory ruských Aero-kosmických obranných sil postupují ke středu Palmyry. Syrské síly včera po kruté bitvě s teroristy Islamistického státu se svými spojenci nastolily plnou kontrolu nad západními svahy Jabal Al-Tar.


Po vítězství v Jabal Al-Tar postupují Syrské síly ve 3 směrech: od Palmyrského trianglu přes benzinovou stanici do Palmyrských sadů, od Starověkých lomů ve směru k plynovému poli Palmyry, aby vpadly teroristům ISIS do boku, když ti se soustřeďují ve městě od Al-Bayaral Marhatter po Jabal Al-Tar a Al Dawah.

Historické syrské město Palmyra, které je rovněž Světovým kulturním dědictvím UNESCO, je od května 2015 pod kontrolou teroristů ISIS.

Ač se teď jedná o dohodě mezi Ruskem a Spojenými státy, tak mnozí poukazují, že Washington je mezi hlavními sponzory teroristů bojujících proti syrským vládním silám.