Ředitel londýnské základní školy zakázal žákům „dotýkat“ se sněhu, protože má strach z žalob rodičů a z toho, že děti moc vymrznou, aby mohly řádně pracovat. Ges Smith z Jo Richardson Community School v Dagenham ve východním Londýně tvrdí, že hraní se sněhem by mohlo děti odvést od řádných úkolů a způsobit zranění, která by přivodila poškozující žaloby.


Pan Morgan, který je proslulý svými častými komentáři přirovnávajícími školu k „vězeňskému lágru“, ze všeho nejdříve tohoto řídícího učitele nazval „srandokazem“.

„Děti přeci milují sníh,“ řekl. „My si užijeme sněhu tak jen tři čtyři dny v roce?“

Generální tajemník Asociace šéfů škol a gymnasií Geoff Barton s ním souhlasil.

„Koulování je součástí dětství, i když může být nebezpečné,“ komentoval to. „Vždy jsem si myslel, že to je pro děti, které si tak moc sněhu neužijí, ohromná příležitost, aby zažily trochu legrace.“

„Dává jim to šanci zažít spoustu z toho, na co si my pamatujeme ze svého vlastního dětství,“ dodal pan Barton.

Mnoho uživatelů Twitteru a dalších platforem sociálních médií to převážně nechápalo. Clare Bergner sarkasticky poznamenal:

„Ó, můj bože, jak jsme v 70. letech mohli přežít své dětství!“

Debbie Stone dodala: „Bůh ví, já si pamatuji, že čas k hrám ve škole byla legrace, koulovačky, valivky, klouzání, francouzské klouzání, polibkové závody, britští buldoci, žabí skoky, dvoj-koule. Takže žádný div, že naše děti zůstávají závislé už jen na počítačových hrách.

„Zdraví a bezpečnost teď už zašly až moc daleko. Pamatuji na šplhadla s betonem pod nimi.“

Jammer Stanley zuřil: „Ten chlap kecá blbosti. Máme tu sníh jednou za uherský rok, tak ať si ho DĚTI užijí.“

Zdroj: " target="\\\_blank">breitbart.com