Velká vládní koalice rakouské Lidové strany (ÖVP) a Socialistické strany (SPÖ) se teď v rámci nového integračního balíčku dohodla na zákazu islámského závoje zakrývajícího tvář známého jako burka.  Velká koalice se v úterý dohodla na návrhu zákazu burek jako na součásti nového rozsáhlého integračního balíčku, který je zaměřený na řešení problémů s  žadateli o azyl stejně jako s islámským fundamentalismem.


Hodně z této legislativy bylo už v loňských návrzích rakouského ministra zahraničí Sebastiana Kurze z ÖVP, ty ale nebyly schváleny, dokud tyto dvě strany letos znovu neprojednaly koaliční dohodu, hlásí Die Welt. 

Zákaz burek, které zakrývají tvář a zaclánění oči, se bude vztahovat rovněž na nikáby, které zakrývají tvář, nikoliv však oči. Jakýkoliv závoj přes celý obličej, který zakrývá ženě tvář, bude podle nové legislativy zakázán. 

Součástí této legislativy je rovněž zákaz distribuce Koránu na veřejných místech. Ministr zahraničí Kurz navrhl zákaz distribuce Koránu poté, co v Německu proběhly razie na radikální islamistickou salafistickou organizaci zvanou „Pravá víra“ a ta byla zakázána. Tato skupina využívala distribuci Koránu jako krytí pro radikalizaci muslimů a jejich rekrutování k extremistickým skupinám jako Islámský stát. 

Loni o zákazu distribuce Koránu uvažovala z těch samých důvodů švýcarská vláda, jelikož „Pravá víra“ operovala i v této zemi. 

Další součástí této integrační legislativy bude vytvoření speciálních kurzů německého jazyka a Západních hodnot, které budou nabízet uznaným azylantům a žadatelům o azyl, kteří mají vysokou šanci na schválení. Náklady této legislativy se odhadují, že budou kolem 200 euro €. 




Loading...