Tragikomický strach evropské politické reprezentace z několika ruských motorkářů prozrazuje krizi evropských politických struktur, evropského politického systému. Nejenom že se Noční vlci dostávají do schengenského prostoru s hravostí a vtipem, a to navzdory úředním opatřením některých vlád, ale vzbudili zároveň širokou solidaritu mnoha svobodomyslných lidí, které rozhodně nelze primitivně podezírat z proruské politické orientace. Bouří se tak proti hlouposti a licoměrnosti vlastních vlád. Proti účelové propagandě, jež se snaží znepřehlednit seznam problémů, které tkví v samé podstatě fungování Evropské unie.


Dnes se za ruské kolegy berou polští motorkáři, u kterých se tak nějak samo sebou předpokládal emocionální postoj, jenž vše, co zavání Ruskem, automaticky odsoudí. Ale ono to nezafungovalo. Noční vlci doprovázeli předtím „Motocyklowy Rajd Katynski" na cestě do Katyně a provázeli je na cestách do Ruska. Zrada na rozkaz politiků se nekonala.

Přidávají se čeští motorkáři a na sociálních sítích si čile předávají informace se Slováky. Krásná příležitost pro vylepšení vztahů mezi národy rozděleného Československa.

Masivní internetová diskuse však také vyvolala vlnu souznění v německy mluvícím světě. Tisíce motorkářů a jejich sympatizantů nabízejí pomoc Nočním vlkům. V případě, že nebudou vpuštěni do Německa, chtějí převzít štafetu a dojet až do Berlína, aby tak mohl být završen smysl mise, tedy uctění památky padlých v nejstrašnější válce v dějinách. Představte si ten hrůzný evropský zločin: Němci se solidarizují s Rusy!

Navíc i na této epizodě je stále více patrné, že politické elity některých států se důrazněji vzpírají diktátu centrální povýšenosti. Slovenští, maďarští a rakouští politici s průjezdem motorkářů nemají problém a jsou za to doma voliči chváleni.

Akcentace vylhaného nebezpečí v kontrastu s velmi reálnou katastrofou, která v podobě masové imigrace běženců hrozí likvidací evropské civilizace, navozuje navíc dojem, že jde o jeden z mnoha zastíracích manévrů. Zkompromitovaní evropští pleticháři si mezitím nechali poslanci Evropského parlamentu odhlasovat rezoluci, jež úslužně žádá Evropskou komisi o stanovení přistěhovaleckých kvót. Kvót, jejichž deklarovaným smyslem je humanitární pomoc lidem, kteří se dostali do existenční krize v zemích, kde zuří občanské války. Ani slovo přitom nepadlo o odpovědnosti za daný stav. O hlavních vinících humanitárních katastrof na Blízkém východě a v severní Africe.

Nenechme si proto namluvit, že kocourkovský boj s Nočními vlky je významným počinem v boji proti agresivnímu Rusku. Je výrazem slabosti. Ale má zároveň pozitivní stránku. Sjednocuje občany a utvrzuje je v přesvědčení, že evropský král je nahý a že ani masivní mediální propaganda nezbavila valnou část Evropanů zdravého selského rozumu.

Stanislav Novotný

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]