Personál ministerské předsedkyně organizující na tento týden ‚pracovní návštěvu‘ amerického prezidenta usilovně pracuje na tom, aby prezidentu Trumpovi zabránil v schůzce s vůdcem Brexitu Nigelem Faragem, tvrdí fámy z úterka.

Nejmenované zdroje z Whitehall citované tištěným vydáním britského Daily Telegraph tvrdí, že první britský politik, který se sešel s prezidentem Trumpem po jeho zvolení, Farage byl postaven za „červenou pásku“ při návštěvě k vyjednávání mezi činiteli Bílého domu a Downing Street, kdy Donwing Street Trumpovi nařídil, že se během „své návštěvy ve Spojeném království „s Faragem setkat nesmí.“

Papírové zprávy z Downing Street ale popírají, že by postupovali tak, aby panu Faragovi bránili, aby se s prezidentem Trumpem opět sešel.

Zdroj blízký Nigelu Faragovi Breitbart London řekl, že i přes zjevné rozkoly mezi tímto vůdcem Brexitu a čím dál více proti-Brexitovou ministerskou předsedkyní, tím vláda přichází o příležitosti, které by on mohl nabídnout, když uvedl: „Nigelova pomoc by mohla pomoci vybudovat most mezi těmito čím dál více rozdělenějšími stranami rozkolu-plných vztahů mezi Trumpem a Mayovou. Downing Street však opět předvedl, že si klidně ukousne nos, jen aby Nigelovi mohl plivnout do tváře – stejně jako to udělali tehdy, když Trump v roce 2016 pronášel poznámky o tom, že Nigel by měl být velvyslanec.“

Pan Farage v předchozích komentářích pronesl, že vláda přezírá národní zájmy a že je ohledně jeho účasti na prezidentské návštěvě „téměř paranoidní“.

Ač ministerská předsedkyně měla zpočátku s prezidentem Trumpem velice slibné vztahy, kdy bylo možno spatřit, jak si tento pár při návštěvě Theresy May ve Washingtonu v roce 2017 potřásá rukama, tak od té doby se už závažně zhoršily, neboť tato vůdkyně Británie prezidenta Trumpa opakovaně kárala a poučovala. Prezident Trump na oplátku Theresu May vyzval, aby si nejdříve udělala pořádek trochu doma, čímž naznačoval, že by se mohla také trochu soustředit na řešení terorismu ve Velké Británii, místo aby ho napomínala, že by se neměl snižovat k vyjadřování na nějaké platformě mikrobloggingu jako je Twitter.

Naopak pan Farage vedl za tohoto amerického prezident volební kampaň a navštívil ho v jeho Trump Tower krátce po vyhlášení výsledků prezidentských voleb. Přátelství mezi těmito dvěma muži je tak silné, že prezident Trump dokonce do záznamu řekl, že pan Farage by jako britský velvyslanec ve Spojených státech odvedl „ohromnou práci“.

Zdroj: breitbart.com