Policie v Kolíně zakázala krajně pravicové Národně demokratické straně (NPD) uspořádat na Silvestra demonstraci na náměstí u Kolínské katedrály, a to kvůli bezpečnostním obavám. Tato krajně pravicová strana měla v úmyslu uspořádat demonstraci na místě masových sexuálních útoků, k nimž došlo loni na Silvestra. Strana předložila formální žádost o uspořádání demonstrace prostřednictvím soukromé osoby, ale policie vyjádřila pochybnosti o udržitelnosti bezpečnosti účastníků nebo veřejnosti, hlásí Der Spiegel.


Policie k této záležitosti vydala prohlášení, v němž se praví, že uspořádání takovéto události by mohlo vést k „vážnému ohrožení veřejné bezpečnost, které by nešlo zvládnout.“ NPD si stále vyhrazuje právo podat vůči zákazu správním řízením odpor, není však známo, zda tento zákaz půjde překonat do soboty na Silvestra.

Kolínská pobočka NPD i přes zákaz této demonstrace silvestrovský protest stejně na své Facebookové stránce inzeruje. Tato událost zvaná

„Demonstrace: Protože odstup na délku paže už nestačí,“ je jasným útokem na kontroverzní kolínskou starostku Henriette Reker, která ženám říkala, že se mají bránit proti migrantským útočníků tím, že si je „budou držet od těla na délku paže.“

I kdyby tato událost nebyla zakázaná, účast by nejspíš byla nízká, jelikož stránka této Facebookové události ukazuje pouze 42 lidí, co tam půjdou a dalších 193, co se o ni zajímají.