Během toho, co obnáší políček prezidentských proporcí, tři ze čtyř žijících amerických ex-prezidentů se asi nezúčastní inaugurace Donalda Trumpa. Prozatím je jediným, kdo účast potvrdil, Jimmy Carter. …


Prezident Bill Clinton se s Trumpem dostal do šarvátky dětského rozdupávání báboviček, při němž obviňoval z porážky Hillary šéfa FBI Jamese Comeye, k čemuž Trump tweetoval, že Hillary prohrála, protože se „soustředila na špatné státy.“

To dětské rozšlápnul jsi mi bábovičku, rozšlápnu ti tvoji, Billa Clintona zjevně natolik popudilo, že jak to vypadá, vynechá inauguraci.

George H. W. Bush, kterému je 92, řekl, že vzhledem ke svému věku není účasti už schopen, a jeho syn George W. Bush, se ještě nerozhodl, zda se zúčastní. Jeho mluvčí Freddy Ford řekl, že se rozhodne až po novém roce.
T

o kontrastuje s tím, jak se při první Obamově inauguraci v roce 2009 zúčastnili všichni čtyři žijící prezidenti, oba Bushové, Carter a Bill Clinton.

Zvolený prezident vydal finální rozvrh průběhu událostí týkajících se inaugurace 20. ledna. Zvolený prezident a zvolený viceprezident Mike Pence složí přísahu v Kapitolu a zúčastní se inaugurační parády pochodující po Pennsylvania Avenue.