Od 21. prosince život ztratilo asi 100 vojáků Ukrajinských ozbrojených sil při střetech s místními milicemi na východní Ukrajině, tvrdí média aktivistů. Jak ukrajinské, tak ruské zdroje hlásí, že Ukrajinský generální štáb drasticky podhodnocuje ztráty pro-kyjevských sil při bojích, k nimž v posledních dnech došlo v oblasti Logvinovo severozápadně od Dělbaceva. …


Jen podle dokladů z dostupných videí a fotek, musela kyjevská strana ztratit alespoň 40 bojovníků. Zprávy jak od místních zdrojů, tak od pro-kyjevských mediálních aktivistů odhadují skutečný počet padlých na asi 100 bojovníků.

Ukrajinské ozbrojené síly utrpěly vysoké ztráty, protože se pokusily o postup proti silám Luhanské lidové republiky a Doněcké lidové republiky v opevněné oblasti bez letecké podpory a aniž by měly převahu v dělostřelectvu.

Teď zůstává situace na frontové linii stabilní, kdy se ani jedna strana nepokouší o výpad. Avšak jak Kyjevské síly, tak místní milice se vzájemně ostřelující různými druhy dělostřeleckých systémů kromě salvových raketometů.

Zdroj: southfront.org