Královna Alžběta ve snaze stmelit úzké vazby mezi těmito dvěma zeměmi pozve příští rok zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa na státní návštěvu Británie, uvedly noviny The Sunday Times. Sunday Times s odkazem na dva ministry a vyššího činitele blízkého Downing Street ohlásily, že diskuse mezi britskými činiteli a Trumpovým týmem by mohly už brzy začít, aby se zajistilo, že se mohou dohodnout na nějakém datu už v červnu nebo v červenci příštího roku.


Británie lační po posílení „speciálních vztahů“ se Spojenými státy, jelikož vláda ministerské předsedkyně Theresy May připravuje odchod z Evropské unie a tento rozvod bude utvářet postavení této země ve světě.

Trump pozval May, aby jej přijela navštívit co nejdříve už při jejich telefonickém hovoru po volebním vítězství, uvedla kancelář britské premiérky. Pomocníci May řekli, že datum návštěvy ještě stanoveno není.

The Sunday Times uvedly, že britská vláda doufá, že oficiální návštěva bude její „tajnou zbraní“ k stmelení vztahů poté, co se Trump už tento měsíc sešel s hlavním kampanistou za Brexit Nigelem Faragem, tedy s prvním britským politikem, který to udělal.

Tyto noviny rovněž uvedly, že zvolený prezident May během jejich telefonátu minulý týden řekl, že jeho zesnulá skotská matka byla „velkou fanynkou“ královny a ministerskou předsedkyni požádal, aby jí pozdravovala.

Zdroj: breitbart.com