Američtí technici údajně dohlíží na práce na letišti ve městě Rimelan v Hasakeh v severovýchodní Sýrii. USA si údajně zřizují letiště v severovýchodní Sýrii. Síly tam vyslané by měly pomoci tzv. „Syrským demokratickým silám (SDF)“, tj. de facto syrským Kurdům, vydobýt v Sýrii úspěchy. …


V pátek libanonský deník Al-Akhbar referoval, že američtí experti jsou blízko dokončení příprav polního letiště v regionu Hasakeh. Tato oblast je pod kontrolou Kurdských lidových obranných jednotek (YPG).

[quote align="center" color="#999999"]

„Američtí technici pracovali déle než jeden a půl měsíce, aby toto letiště rozšířili a na tomto letiště připravili ranvejí speciálně pro vojenská letadla. Její délka už dosáhla 2500 metrů a její šířka 250 metrů,“ napsal tento deník.[/quote]

Toto letiště leží jihovýchodně od města Rimelan – jedné z hlavních bašt YPG a největšího skladu zbraní a munice.

[quote align="center" color="#999999"]

„Toto letiště Washingtonu umožní přidat další bezpečné útočiště k vysazení svých sil, např. jednotek komandos, a vojenské podpory pro své spojence, kteří pracují na dokončení převzetí kontroly nad jihovýchodním venkovem Hasakeh.“[/quote]

Předtím přišly zprávy, že USA a YPG pracují na stavbě 10 hektarové vojenské základny jižně od města Rimelan ve vesnici Rimelan al-Basha.

Neuvedené americké letouny už z tohoto zařízení vzlétly, aby jej otestovaly. Zpráva rovněž uvedla, že dvě helikoptéry na toto letiště 24. listopadu vysadily osm amerických vojenských specialistů.

Na konci října vyslaly USA do severní Sýrie asi 50 specialistů. Potom v prosinci nařídil president Obama vyslání dalších sil speciálních operací jak do Iráku, tak do Sýrie.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]