Syrské armádě se spolu s domobranou Národních obranných sil (NDF) za podpory ruských náletů podařilo vyhnat ISIS z dlouhého pásu strategické dálnice Aleppo-Raqqa v severní Sýrii. Podle zpráv z pole donutila ofenziva syrských vojsk teroristy k ústupu, když v bojích utrpěli těžké ztráty. Tyto střety následovaly po útoku Syrské arabské armády na pozice ISIS v chemické továrně Siyasko západně a východně od tohoto perimetru z minulého týdne.


Syrská arabská armáda (SAA) pokračuje v severní Latakii v postupu k turecké hranici. Provládní síly těžily z ruské letecké podpory při osvobozování vesnic Arafat, Rwaysat Al-Sheikhou a Kaft Al-Salat zabraných militanty Al-Nusry před třemi měsíci. Cílem této vojenské operace bylo převzít kontrolu nad hranicí s Tureckem a zabezpečit osu Latakia-Idlib.

SAA, Hizballáh a domobrana Národních obranných sil (NDF) postupují po zabrání vesnice Aqulah během tohoto týdne do hloubi provincie Aleppo. Syrské síly zahájily útok na pozice ISIS v obilných silech Rasm Al-Abid a údajně zabily asi 15 militantů a zničily 3 obrněná vozidla. SAA se svými spojenci po těchto střetech s ISIS nastolila plnou kontrolu nad obilnými sily Rasm Al-Abid, čímž rozšířila nárazníkovou zónu v jižním perimetru vojenského letiště Kuweires dálnice Aleppo-Raqqa.

Rusko se údajně rovněž připravuje na vládou kontrolované letiště Shayrat v provincii Homs vyslat další letouny s pevnou nosnou plochou spolu s asi 1 000 vojáky. Podle některých zpráv tam už byly strážní jednotky a ženisté. Je-li to pravda, tak tento krok významně syrským silám pomůže v probíhající ofenzivě na ISIS kontrolovanou Palmyru.

Vzpomeňte, že Jižní fronta tu už hlásila, že Francie souhlasila s koordinací náletů proti ISIS s Ruskem a se sdílením informací, které jsou o ozbrojených skupinách v Sýrii k dispozici. 1. prosince podpořil německý kabinet plány na vojenskou podporu boje proti militantům ISIS v Sýrii. Podle těchto návrhů bude do regionu vyslán průzkumný letoun Tornado a námořní fregata spolu se silami 1 200 lidí.

Německo už má dohodu s Francií o sdílení informací, které jsou k dispozici o ozbrojených skupinách v Sýrii. Tudíž by bylo možno prohlásit trojstrannou spolupráci Rusko-Francie-Německo při sdílení zpravodajství v Syrské krizi za již existující.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]