Další whistleblower FBI se přihlásil, aby řekl podvýboru Sněmovny reprezentantů pro ozbrojování federální vlády, že ho agentura nutila zvyšovat čísla o domácím terorismu tím, že rozdělila případy do více podvýborů. (Foto: Flickr)

Zvláštní agent FBI Garret O’Boyle z terénní kanceláře v Kansas City vyšetřovatelům Kongresu řekl, že ho agentura přiměla rozdělit jeden případ domácího terorismu na „čtyři různé případy“, aby FBI mohla jít do Kongresu a říci: „Podívejte se na všechen domácí terorismus, který jsme vyšetřovali,“ uvádí Fox News.

„Ve skutečnosti jsem pracoval na jednom případu,“ pokračoval O’Boyle. „Ale FBI pak může říct, no, on měl vlastně čtyři, a tak potřebujeme, abyste nám dali víc peněz, protože se podívejte, jak velkou hrozbou je všechen ten domácí terorismus.“

Řekl také, že FBI vytvořila zvláštní značku hrozby pro zastánce života „THREATATSCOTUS2022“ uprostřed úniku stanoviska Nejvyššího soudu ve věci Dobbs v. Jackson Women’s Health Center – na rozdíl od běsnících zastánců potratů v celé zemi.

Podle O’Boylea byla značka hrozby posunuta a „začala se zaměřovat na dodržování pro-life“.

„Když se tato značka výhrůžek objevila, bylo to jako, proč se zaměřujete na pro-life lidi?“ řekl v rozhovoru, který si prohlédla stanice Fox News. „Jsou to lidé podporující volbu, kteří protestují nebo jinak vyhrožují násilím před domy soudců Nejvyššího soudu.“

Zdroj: foxnews.com