Tento týden ve věku 42 let náhle zemřel bývalý hvězdný běžec Ahmaad Galloway z Alabamy Broncos. Galloway byl učitelem angličtiny v osmé třídě na střední škole Compton-Drew v Saint Louis ve státě Missouri. (Foto: Flickr)

Když se Galloway nedostavil do práce, škola kontaktovala úřady. Policie provedla kontrolu a našla bývalou fotbalovou hvězdu v jeho bytě mrtvou. Příčina smrti zatím nebyla zveřejněna.

Ředitelka střední školy Compton-Drew Susan Reidová uvedla, že věděla, že něco není v pořádku.

„Ahmaad chodil vždycky včas a byl velmi zodpovědný, takže jsme věděli, že by něco mohlo být špatně,“ řekla Reidová televizi WVTM 13. „V Ahmaadově bytě nebylo nic narušeno, takže si myslíme, že mohlo jít o zdravotní problém.“

Jeho úmrtí je jen jedním z přívalu náhlých úmrtí v uplynulém roce mezi sportovci a zejména bývalými sportovci, k nimž došlo v relativně mladém věku. U většiny úmrtí se jako viník ukazuje selhání srdce nebo oběhového systému.

Podle prohlášení školy, které sdílela pobočka NBC KSNV, zemřel v neděli 8. ledna osmnáctiletý Jordan Brister poté, co 3. ledna během školního dne na Amplus Academy v Las Vegas utrpěl zástavu srdce. Jeho rodina sdělila KSNV, že byl nalezen bez reakce na školních toaletách po hodině tělocviku.

Podle místních zpráv z Campbell County zemřel sedmnáctiletý Max Sorenson v pondělí 26. prosince doma na „zdravotní příhodu“. Koroner okresu Campbell Paul Wallem uvedl, že po zdravotní příhodě u něj doma byl středoškolský basketbalista převezen do nemocnice Campbell County Memorial Hospital v Gillette ve státě Wyoming.

I přes snahu lékařů však byl prohlášen za mrtvého.

Bojovnice smíšených bojových umění (MMA) Victoria „The Prodigy“ Lee minulý týden tragicky zemřela ve věku pouhých 18 let na zdravotní potíže, které zatím nebyly veřejnosti odhaleny.

Šestnáctiletá dívka v Las Vegas zemřela poté, co „podle zprávy zaslané rodinám utrpěla zdravotní příhodu během sportovních závodů“, informovala KSNV, pobočka NBC v Las Vegas. Studentka byla identifikována jako šestnáctiletá Ashari Hughesová. Podle deníku The Las Vegas Review-Journal došlo k lékařskému zákroku 5. ledna během fotbalového zápasu. Deník rovněž uvedl, že Hughesová zkolabovala během domácího zápasu svého týmu proti Valley High School. Byla převezena do nemocnice a později večer zemřela.

Seznam je dlouhý.

V USA dramaticky stoupla nadměrná úmrtnost (nadměrná úmrtnost je úmrtnost nad rámec ročního průměru). Většina nadměrných úmrtí v posledních dvou letech, která se týkala osob mladších 65 let, nebyla způsobena infekcí Covid. Nejméně 32 000 nadměrných úmrtí v roce 2021 bylo přímo připsáno srdečnímu selhání a selháním souvisejícím s krevním oběhem. K dodatečným úmrtím ve věku 18 až 44 let přispěla především oběhová selhání.

Velká Británie zveřejnila informace, které naznačují podobný nárůst nadměrných úmrtí v loňském roce – Ve skutečnosti nejvyšší za posledních 50 let. Představitelé Spojeného království samozřejmě popírají jakoukoli souvislost s vedlejšími účinky vakcíny (což je veřejností často zmiňovaná obava) a místo toho tvrdí, že srdeční selhání může být následkem infekce kovidem. Četné zprávy a studie však ukazují, že virus covid nezpůsobuje žádné významné poškození srdce a nepřispívá k srdečnímu selhání, navzdory fámám šířeným v mainstreamových médiích.

Například v březnu 2021 skupina sportovních kardiologů informovala o téměř 800 profesionálních sportovcích, kteří byli pozitivně testováni na covid-19. V roce 2021 se objevila zpráva o tom, že se u nich objevily pozitivní testy. Méně než 1 % těchto sportovců mělo abnormální nálezy na magnetické rezonanci srdce nebo zátěžové echokardiografii. Žádný z těchto sportovců neměl po návratu do hry kardiovaskulární potíže.

To znamená, že kromě covidu, který se náhodou začal užívat v roce 2021, existuje i jiná příčina. Studie skutečně ukazují přímou souvislost mezi očkováním proti kovidu a myokarditidou.

To by pomohlo vysvětlit skokový nárůst nadměrného počtu úmrtí v souvislosti se srdečním selháním, které se netýká vakcíny, od roku 2021, ale protože většina studií zkoumajících vedlejší účinky očkování nepoužívá jako kontrolní skupinu neočkované osoby, neexistují žádné tvrdé údaje o negativních příhodách očkovaných a neočkovaných.

Mezi mladými lidmi jistě dojde k úmrtí z mnoha přirozených důvodů a příčinou smrti Ahmaada Gallowaye a dalších může být celá řada viníků, protože mnoho lékařských zpráv nebylo zveřejněno.

Přesto je důležité si všimnout pokračujícího a velmi podezřelého trendu poškození srdce u lidí hluboko pod věkovou hranicí obvyklosti a pečlivě jej sledovat.

Zdroj: zerohedge.com