Bývalý šéf francouzské tajné služby varoval, že nekontrolovaná masová migrace je jediným problémem, kterému země čelí a který „ohrožuje občanský mír“. (Foto: Flickr)

Pierre Brochand, bývalý ředitel Generálního ředitelství pro vnější bezpečnost (DGSE) v letech 2002 až 2008, se vyjádřil během projevu v gaullistické Amicale Senátu.

Šéf zpravodajské služby uvedl, že masová migrace vyvolala „průřezový dopad na celý náš společný život, který považuji za obecně negativní“.

Ačkoli Brochand tvrdil, že imigrace sama o sobě není „zlem“, poznamenal, že „velmi specifická imigrace, které jsme byli vystaveni po dobu 50 let“, způsobila „plíživou terciérizaci francouzské společnosti“ a také „regres v klíčových oblastech, jako je vzdělávání, produktivita, veřejné služby, bezpečnost a občanská slušnost“.

Brochand se snažil vyvrátit často citovaný argument, který naposledy vyslovil prezident Emmanuel Macron, že masová migrace byla vždy normou.

„Tisíc let, od Karolín po Napoleona III. se nic nedělo,“ řekl a dodal, že teprve v 70. letech 20. století sem začali proudit příchozí z „třetího světa vysoce upadajících společností“, většinou muslimové.

Brochand poznamenal, že další vlnu vyvolalo arabské jaro, a řekl, že ve Francii nyní žije 25krát více muslimů než v 60. letech 20. století a že člověk musí mít „mozek kolibříka“, aby si myslel, že se znovu nerozhoří odvěké soupeření mezi křesťany a muslimy.

Brochand vyzval ke snížení počtu přistěhovalců nejméně desetkrát, ke snížení počtu studentských víz o 300 % a ke zrušení všech nepříspěvkových sociálních dávek pro cizince.

Francie se podle Brochanda musí „vymanit z naší svěrací kazajky a konečně projevením politické vůle převzít zpět volant bláznivého náklaďáku, který už 50 let řídí sám sebe“.

Jak jsme již dříve zdůraznili, největší žijící francouzský spisovatel Michel Houellebecq tvrdí, že Evropa bude „smetena“ masovou migrací, a dodává, že je „šokován“ tím, že „velká výměna“ je považována za konspirační teorii.

Po hrůzné vraždě dvanáctileté dívky v Paříži alžírským migrantem, který byl v zemi nelegálně, bylo následně zjištěno, že z Francie je deportováno pouze 0,2 % nelegálních alžírských migrantů.

Průzkum provedený v dubnu loňského roku ukázal, že většina francouzských občanů se domnívá, že v důsledku neúspěšného multikulturalismu a útoků na francouzskou identitu je pravděpodobná nějaká forma „občanské války“.

Zdroj: summit.news