Násilná kriminalita v Chicagu se vymkla kontrole a prudce vzrostla po nepokojích hnutí Black Lives Matter a pokrokových představitelích města, kteří po smrti George Floyda v roce 2020 vyzvali ke zrušení financování policie. Lidé z liberály ovládané metropole utíkají a prudce roste i odliv firem. (Foto: Youtube)

Poslední epizodou násilných trestných činů není týdenní výskyt desítek zastřelených lidí o víkendu, ale video, které se objevilo na sociálních sítích a na němž je zachycena reálná scéna, která vypadá jako z videohry Grand Theft Auto na chicagské dálnici, kde muž v lyžařské masce s puškou unáší auto.

O víkendu se na sociálních sítích objevilo video, na kterém muž ozbrojený puškou na rychlostní silnici poblíž centra Chicaga krade auto.

Na záběrech je vidět, jak tři lidé vybíhají z auta, které bylo zřejmě účastníkem autonehody na výpadovce Dan Ryan Expressway severně od Stevenson Expressway. Poté se jeden z nich, který má na sobě černou lyžařskou masku a u sebe velkou zbraň, pokouší vykrást projíždějící vozidla.

CWB Chicago

Video se stalo virálním na Twitteru a bylo nahráno také na YouTube. Muž, který záběry pořídil, je slyšet, jak říká: „Podívejte se na tu pušku! Podívejte se na tu pušku!“

Zdroj: cwbchicago.com