Když se situace dostala do bodu, kdy je propaganda na obou stranách Ukrajinské krize tak hrozná, že jakákoliv čísla, kterými se kdokoliv ohání, jsou směšná, sestávající z keců ještě vyfabrikovanějších než cokoliv, co by mohlo cíleně vybájit čínské ministerstvo pravdy nebo americký úřad práce, tak stojí za to poukázat, že podle AP, ukrajinský vyslanec při OSN řekl, že počet ruských vojáků teď vyslaných na Ukrajinu je 16 000. Toto bylo „odhaleno“ na už třetím nouzovém zasedání Rady bezpečnosti během posledních čtyř dnů, krátce poté, co uprchlý ukrajinský president požádal ruské vojáky ve strategickém regionu Krym, aby „zařídili legitimitu, mír, zákonnost a pořádek,“ jak řekl v pondělí ruský vyslanec při ONS, čímž odporoval vlastnímu komentáři tohoto presidenta z minulého týdne.


Nicméně zatímco ruské pokrytectví by se mělo předpokládat – konec konců je to přeci „Impérium zla“, abychom citovali slavného herce a presidenta – byl to humor ode všech samozvaných morálních dohlížitelů nade všemi zly světa, který na dnešním zasedání OSN sršel:

[quote align="center" color="#999999"]

Americká vyslankyně Samantha Power zavrhla moskevská tvrzení, že na Krymu intervenovali, aby ochránili lidská práva ruských civilistů, jako „neopodstatněné“ a trvala na tom, že neexistují žádné důkazy o jakékoliv hrozbě etnickým Rusům na Ukrajině.

„Člověk by si mohl myslet, že Moskva se právě stala orgánem rychlé reakce vysokého komisaře pro lidská práva,“ řekla této radě. „Ruské vojenské akce nejsou misí ochrany lidských práv.“ [/quote]

Když mluvíme o vysokém komisaři pro lidská práva, tak Rusko přinejmenším nikdy do žádné země neprovedlo invazi pod záminkou zbraní hromadného ničení, a ani téměř nerozpoutalo III světovou válku, aby ukojilo zemním plynem bohatého spojence na základě vyfabrikovaného klipu na YouTube. No, a ještě všechny ty „nevinné civilní oběti“ od dronů.

Tak, co vlastně ta nejirelevantnější organizace světa dělá? Vyslali pozorovatele:

  • DNES V NOCI BUDOU NA KRYM VYSLÁNÍ POZOROVATELÉ OSCE, ŘÍKÁ POWER
  • POWER APELUJE NA RUSKO, ABY ZAJISTILO, ŽE OSCE NEBUDOU NA KRYMU BLOKOVÁNI
  • ČURKIN ŘÍKÁ, ŽE RUSKO PODPORUJE NÁVŠTĚVU ČINITELŮ OSN NA UKRAJINĚ
  • ČURKIN ODMÍTÁ KOMENTOVAT, ZDA RUSKO PODPORUJE MISI OSCE

No, pozorovatelé přeci činili zázraky během Jugoslávské války, tak možná budou „fungovat“ i teď.

Ale slovem do pranice bez ohledu na to, zda je skutečný počet ruských vojáků na Ukrajině 1 000 nebo 100 000, je to následující:

  • MINISTERSTVO OBRANY USA POVOLÁVÁ VŠECHNY RUSKÉ SÍLY NA KRYMU K NÁVRATU NA SVÉ ZÁKLADNY

Počkejte, takže americké ministerstvo obrany, to Spojených států, kdyby to snad nebylo jasné, má náhle pravomoc kontrolovat vojska … Rusů?

Člověka by mohlo zajímat: řeklo už americké ministerstvo školství Gazpromu, aby udržoval dodávky plynu do Německa bez ohledu na to, kolik agentů CIA operuje v Kyjevě?

Nebo řekl ACORN komukoliv, kdo je zrovna současným před proti-pučovým presidentem Ukrajiny, aby zvedl minimální mzdy?

Nebo možná ministerstvo spravedlnosti zkouší potichoučku posbírat své zbraně od Fedexu, aby je zase „omylem“ poslali pro změnu ukrajinským žoldnéřům, když si je tentokrát spletli s mexickými drogovými barony?

Ať je v tom zmatek jakýkoliv, jsme si jisti, že jakmile dojde k „eskalaci“ v USA povídacích reakcích, tak Rusko hbitě udělá CTRL-Z na všechno, co se v posledních dvou týdnech na Ukrajině událo, a řekne, že jsou to všechno povídačky.

* * *

Souběžně s tím, zatímco se dostatečně vyjasňuje, jak je Rusko prostě vystrašené z NATO, z Evropy a z UAS, tak pro náznaky toho, co si o tom posledním myslí Čína, hlásí WSJ následující:

[quote align="center" color="#999999"]

Vyslání amerického velvyslance Garyho Locka do Číny vyvolalo během jeho dva a půl roku dlouhého působení smíšené reakce. Ač byl široce chválen za své neokázalé způsoby i jako první Američan čínského původu zastávající tuhle pozici, jeho kritika bývá zvláště kousavá… Státem vedená Čínská tisková služba … minulý týden vydala (v čínštině) opovržlivý úvodník, který pana Lockeho popsal jako „banána s žlutou slupkou ale bílým srdcem.“[/quote]

Protože když Amerika chová sama sebe v takové úctě a také ten ikonický symbol sebe sama, svého presidenta, tak jak by ji zbytek světa nemohl následovat?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com