„Vidím, že ceny rostou, ale mám dost…. Občas balancuji na hraně cen, ale nenacházím se v prostoru, kde bych musela dělat kompromisy, protože mám dost,“ říká předsedkyně sanfranciského Fedu Mary Dalyová. (Foto: Youtube / PBS News)

Prezidentka sanfranciského Fedu Mary Dalyová, která vydělává 422 900 dolarů ročně – a loni se vyškrábala z desítek investic krátce předtím, než Fed dokončil nové přísné limity pro portfolia politiků – právě zažila svou „zmrzlinovou chvilku Nancy Pelosiové“ a ze své věže ze slonoviny vysypala na průměrného Američana bojujícího s problémy boční lejno.

V rozhovoru pro agenturu Reuters, který byl živě vysílán na Twitteru, Dalyová řekla: „Už necítím bolest z inflace. Vidím, že ceny rostou, ale mám jich dost… Někdy balancuji nad cenami věcí, ale nenacházím se v prostoru, kde bych musel dělat kompromisy, protože mám dost a mnoho Američanů má dost.“

Jak zdokumentoval Dylan LeClair z BitcoinMagazine:

Daly pak vyjádřil soucit s těmi, kteří „nemají dost“.

Až na to, jak LeClair dále poukazuje, Daly byl velkým zastáncem „trvalého období mírně nad cílovou inflací“ k „dokončení práce“.

Nyní, s ohledem na vše řečené, popište, jaký by podle vás byl prezident Federální rezervní banky v San Francisku.

Podle webu splashpad.org, pokud jste odpověděli, že bývalý středoškolák, nadšený esemeskař, někdo se smyslem pro moderní oblékání, lesbický podcaster a soused divadla Grand Lake, měli byste pravdu…

Jejím vzděláním je studium ekonomické rovnosti a chce dát najevo, že její příběh úspěchu by neměl být výjimkou, ale pravidlem.

‚Ekonomická rovnost‘ pro vás, ale ne pro mě?

Zdroj: splashpad.org