New York je známý tím, že se s COVIDem vypořádal tak špatně jako žádné jiné město na světě. (Foto: Flickr)

Od počátečního nárůstu a děsivého počtu úmrtí způsobeného částečně tím, že pacienti s pozitivním nálezem COVID byli posíláni zpět do domovů důchodců, aby nakazili další starší obyvatele, přes maskování batolat až po nařizování očkování soukromým firmám a diskriminační očkovací pasy, byl New York předním příkladem toho, co se nemá dělat.

Zatímco bývalý starosta Bill de Blasio byl zodpovědný za mnoho z těchto příšerných opatření města, současný starosta Eric Adams vyvinul intenzivní úsilí, aby je zdvojnásobil a ještě zhoršil.

Tedy pokud zrovna není příliš zaneprázdněn tancem bez masky v restauraci, návštěvou představení na Broadwayi bez masky nebo večírkem v klubu bez masky.

Během nedávné tiskové konference Adams vysvětlil, že učiní jedno ze svých dosud nejneobhajitelnějších rozhodnutí; nařídí dětem očkování proti COVID:

Adams na otázku odpověděl, že ano, vakcíny budou povinné a že se se svým týmem stále „schází a diskutuje“ a snaží se přijít na „nejlepší způsob, jak to udělat“.

Toto rozhodnutí je naprosto nesmlouvavé.

Neexistuje žádné vědecké opodstatnění pro povinné očkování těchto specifických vakcín pro děti, zejména pro malé děti. Neexistuje žádný přesvědčivý přínos, pokud jde o prevenci nákazy dětí nebo přenosu viru na ostatní, a děti jsou bez ohledu na to vystaveny pozoruhodně nízkému riziku vážného onemocnění COVID.

Nemluvě o tom, že nedávné schválení vakcín pro nejmladší věkové skupiny bylo založeno na odhadech účinnosti, které by nesplňovaly normu FDA požadovanou pro dospělé.

Údajný výzkum, na který se CDC odvolává, aby odůvodnila své doporučení pro děti, byl také tak špatně provedený a záměrně zavádějící, že jej autoři museli upravit. Ani to však k nápravě všech problémů nestačilo.

Studie se ani nepokusily prozkoumat, zda je očkování přínosné pro děti, které již dříve prodělaly COVID, když podle odhadů CDC se tímto virem nakazilo 75 % dětí.

Místo toho, aby starosta a jeho tým „odborníků“ vyhodnotili údaje nebo si uvědomili, jak slabé jsou argumenty pro to, aby se rodiče rozhodli své děti očkovat, hodlají toto rozhodnutí učinit za ně. Záměrně ignorují jakoukoli analýzu rizik a přínosů a odvolávají se výhradně na svůj politický tým.

To také nevyhnutelně povede k dalším ztrátám v registraci newyorských škol.

Jen v loňském roce poklesl počet studentů o 4 % a veřejné školy přišly v letech 2019-2020 až 2020-2021 o téměř 50 000 studentů.

Místo toho, aby COVID odložil do zpětného zrcátka a uznal realitu, že očkování musí být výhradně osobní volbou, starosta New Yorku pokračuje v divadle s nevysvětlitelnými a urážlivými mandáty.

Pro toto rozhodnutí neexistuje žádné možné rozumné či racionální zdůvodnění – a tak je zcela nepřekvapivé, že New York vede s dalším nesmírně nekompetentním mandátem.

Zdroj: outkick.com