Federální soudce snížil maximální trest pro spolupracovnici Jeffreyho Epsteina Ghislaine Maxwellovou o 10 let. (Foto: Flickr)

Newyorská soudkyně Alison Nathanová se minulý týden postavila na stranu Maxwellovy obhajoby a uvedla, že tři z pěti Maxwellových obvinění souvisejících se spiknutím za účelem obchodování se sexem jsou podobná a opakují se.

„Zastřešující spiknutí – které, jak vláda tvrdila a prokázala u soudu, využívalo jediný ‚návod‘ k získávání a sexuálnímu zneužívání nezletilých dívek – představuje jediný trestný čin spiknutí s více oběťmi,“ uvedla v rozhodnutí.

Soudce však zamítl odvolání Maxwellové, která se domáhala zrušení rozsudku za obchodování se sexem, a poukázal na nepravdivá tvrzení obhajoby o nedostatku důkazů při jejím odsouzení.

„Vláda u soudu předložila rozsáhlé svědecké výpovědi několika svědků z řad obětí a dalších osob, jakož i potvrzující listinné a fyzické důkazy,“ uvádí se v dokumentech.

„Svědectví a další důkazy v procesu prokázaly roli obžalované při získávání a verbování nezletilých dívek a využívání zástěrky masáže k páchání sexuálního zneužívání.“

Maxwellovi nyní hrozí maximální trest 55 let. Její odsouzení je naplánováno na 28. června.

Kromě toho byla Maxwellová po pobytu na samotce od svého zatčení v roce 2020 přesunuta do běžné populace Metropolitního vazebního střediska v New Yorku.

„Konečně budu moci vidět Ghislaine. Kromě několika vteřin vytrženého rozhovoru, který jsem s ní vedl u baru soudu, jsme spolu neměli žádný smysluplný kontakt,“ uvedl bratr Ian Maxwell.

Mimochodem, Maxwellovo rozhodnutí o zkrácení věznice bylo zveřejněno ve stejný den, kdy Nejvyšší soud vynesl rozsudek Roe versus Wade, což bylo všechno, jen ne to, aby se tato zpráva dostala do hlavního proudu.

Maxwell Overturn Doc 165149… by Jamie White

Zdroj: infowars.com