Anna-Marie Slaughter předvádí, že nemusíte škrábat moc hluboko pod povrch „humanitárních intervencionistů“, abyste odhalili válečné štváčství neokonzervativců těsně pod povrchem. Ta v dnešní eseji nadepsané, „Zadržení Ruska začíná v Sýrii,“ argumentuje, že „řešení krize na Ukrajině zčásti spočívá v Sýrii.“ President Obama musí „předvést, že může nařídit ofenzivní použití síly i za jiných podmínek než jen utajené útoky dronů nebo skryté operace,“ píše.


Překlad: Aby donutili Putina vycouvat z jeho předpokládaných akcí na Ukrajině, tak Slaughter apeluje na presidenta Obamu, aby bombardoval Sýrii.

Slaughter uznává sice hledisko, že „Asad je menší zlo v porovnání s pobočkami Al-Káidy začleněnými do opozice,“ a přiznává, že „syrská vláda se zjevně pomalu zbavuje svých chemických zbraní, jak loni v září souhlasila, že udělá.“

Nicméně píše, že „přišel čas rozhodit Putinovy kalkulace, a právě Sýrie je místo, kde se to dá provést.“

„Potud, pokud sedí Rusko v Radě bezpečnosti Spojených národů, není možné na Sýrii legálně udeřit,“ píše, a tak je její řešení jednoduché, udělat to ilegálně. Navrhuje, že USA by měly zahájit bombardování Sýrie, aby vynutily Rezoluci Rady bezpečnosti OSN č. 2139, i když to není rezoluce podle „ Kapitoly VII“ opravňující k použití síly.

Je ironií a zdůrazněním krutého deprivantství Slaughter, když navrhuje bombardovat Sýrii, aby se vynutila UNSC 2139, která byla koncipována kvůli dodávkám humanitární pomoci lidu válkou rozervané Sýrie.

Použití rezoluce OSN o humanitární pomoci jako pláštíku pro ten nejnehumánnějších ze všech činů – vrhání bomb – odhaluje ty „humanitární intervencionisty“ a vyznavače „odpovědnosti za ochranu“ v reálných barvách.

Anne-Marie Slaughter ztělesňuje ten znepokojivý trend operativců v americké vládě (bývala od ledna 2009 do února 2011 ředitelkou politického plánování amerického ministerstva zahraničí), kteří se přesouvají do „nevládních“ sektorů, přičemž usměrňují tok veřejno-soukromých „neziskových“ zdrojů směrem k podpoře zahraniční politiky americké vlády.

Na své současné pozici jako presidentka nadace New American Foundation v aktivním partnerství s americkou vládou vypracovává nový nástroj pomoci podpoře změn režimů v zámoří. Podle New York Times obdržela New American Foundation tříletý kontrakt od americké Agentury pro mezinárodní rozvoj (USAID), aby vyvinula něco na způsob systému internetového podzemí pro Kubu.

Čtenáři si vzpomenou, že USAID nedávno zabředlo do kontroverze, když skrytě vypracovávalo „ Kubánský Twitter“ jako platformu, jejímž účelem bylo rozdmýchat u tohoto karibského ostrovního národa změnu režimu.

Pochybuje snad někdo, že New American Foundation pod Slaughter USAID vyvíjí program „Kubánského Internetu“ z nějakého jiného důvodu než k použití pro další americkou politiku změn režimů?

Anne-Marie Slaughter končí svoji absurdní esej „bombardujte Sýrii“ frází, kterou by snad mohli pronášet takoví jako senátor John McCain a Lindsay Graham, a možná i pronáší:

Obama nastoupil do úřadu s cílem skoncovat s válkami, ne je začínat. Ale když USA sloučí kulky a slova vjedno, tak to tyranům dojde a dospějí sami k rozhodnutím.

Bombardujte za mír. To je teď válečným pokřikem neoconských humanitárních intervencionistů.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca