Sezóna 2022 tenisové hráčky Nelly Kordy se náhle zastavila 13. března, kdy oznámila, že jí byla diagnostikována krevní sraženina v levé ruce. (Foto: Twitter / Nelly Korda)

Téměř o měsíc později se třiadvacetiletá bývalá světová jednička na Instagramu pochlubila aktuálními informacemi o svém stavu a v pátek sdílela snímek na nemocničním lůžku poté, co nedávno podstoupila operaci k odstranění sraženiny.

Krevní sraženina byla nalezena poté, co Korda minulý měsíc dokončil rutinní trénink v Ponte Vedra Beach na Floridě. Řekla, že měla pocit, že jí otéká ruka, a tak zavolala svému lékaři. Z preventivních důvodů jí lékař řekl, aby šla na pohotovost.

Podklíčková žíla je jednou z hlavních žil ruky. Prochází pod klíční kostí a nakonec ústí do srdce.

Podle příspěvku se Korda zotavuje doma na Floridě. Kdy se plánuje vrátit k závodění, neuvedla. Naposledy hrála v prvním únorovém týdnu. Kvůli krevní sraženině vynechala první major turnaj roku, Chevron Championship. Korda se přesto zúčastnila prvních tří turnajů LPGA v roce 2022. Jejím nejlepším umístěním bylo T-4 na Hilton Grand Vacations Tournament of Champions.

Korda svým oznámením poprvé prozradila, že se již dříve nakazila covid-19.

Zdroj: golfdigest.com