Velké banky se dopustily ohromných zločinů a manipulovaly téměř všechny trhy. Selhání při stíhání podvodů zabraňuje trvalému zotavení ekonomiky. Jako takové je stíhání podvodů Wall Streetu důvodně záležitostí národní bezpečnosti. Vláda sbírá všechno … a špehuje právě tak skoro všechno, co děláme. Tak proč nemůže sbírat informace o zločinech velkých bank tak, abychom je mohli stíhat?  Mohli byste předpokládat, že špehování se používá pouze k zastavení terorismu.


Vláda ve skutečnosti ale už ohledně finančního systému národně bezpečnostní pravomoci využívala. Např. Business Week 23. května 2006 hlásil:

[quote align="center" color="#999999"]

Prezident George W. Bush udělil svému carovi zpravodajství Johnu Negropontemu široké pravomoci ve jménu národní bezpečnosti, aby osvobodil veřejně obchodovatelné společnosti od jejich obvyklých povinností ve vedení účetnictví a prozrazování cenných papírů.[/quote]

Reuters v roce 2010 uvedly:

[quote align="center" color="#999999"]

Regulátoři amerických cenných papírů poprvé zapracovali návrh Federálních rezerv z New Yorku, aby se utajily mnohé podrobnosti z výkupů amerických mezinárodních skupin z dluhů jako žádost k ochraně záležitostí národní bezpečnosti, jak tvrdí e-mail, který získala Reuters.[/quote]

Tohle je zvláště platné vzhledem k tomu, že některé z největších bank byly nachytány, jak aktivně pomáhají teroristům.

Špehování se ale bohužel používá jen pro rozdrcení disentu … a zvláště k ochraně bank a k útokům na ty, kdo zkouší banky přivést k odpovědnosti.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca