Rozhodnutí mainstreamových médií přiznat – více než rok poté – že příběh o laptopu Huntera Bidena byl ve skutečnosti legitimní (a nikoli produktem ruské dezinformace, jak tehdy tvrdili vysoce postavení demokratičtí špioni), opět otřáslo důvěrou veřejnosti v média a vyvolalo obvinění z „vměšování do voleb“ a dokonce inspirovalo vyšetřování Sněmovny reprezentantů ohledně tajné dohody s cílem pohřbít příběh, na němž se podílely velké technologické společnosti a MSM ve prospěch Joea Bidena a demokratů. (Foto: Youtube)

Joe Rogan to možná vystihl nejlépe, když vyslovil domněnku, že se „chystá nějaký f**k“, když označil mediální pokrytí notebooku za „šílené“. Právě v uplynulém týdnu se WaPo, CNN a NYT pustily do „spálené země“ kvůli příběhu o laptopu, když se ukázalo, že prezidentův syn potenciálně směřuje k obvinění ve velkém případu daňových podvodů.

Ale pokud jde o utajování, které mohlo ovlivnit výsledek voleb v roce 2020, nikdo nebyl pohnán k odpovědnosti.

O to větší důvod má moderátor HBO Bill Maher, liberální maverick, který se nikdy nebál vybočit z levicové ortodoxie, aby do toho šel naplno. Během pátečního pořadu obvinil „levicová média“, že příběh pohřbila, protože nezapadal do jejich „ortodoxie“.

„Vypadá to, že levicová média ten příběh prostě pohřbila, protože nezapadal do jejich ortodoxie, a proto lidé médiím nevěří,“ řekl Maher.

Rozvedl to a označil Huntera Bidena za „neumětela“, který bral peníze od cizinců s dobrými konexemi jen proto, že „byl prezidentův syn“.

„Vzpomínám si, jak jsem o tom před pár lety četl, New York Post narazil na… počítač Huntera Bidena, který zřejmě nechal v opravně počítačů. Ani jsem nevěděl, že existují. A jestli by někdo neměl nechávat svůj počítač u jiných lidí, pak je to Hunter Biden právě kvůli osobním věcem,“ řekl Maher. „Ale taky tam byly věci o tom, že, no tak, je to neumětel. Je mi líto, Huntere Bidene, ale ty jsi… Živil ses jako ne-do-do-well, který bral peníze jen proto, že jsi byl synem viceprezidenta a měl jsi vliv.“

„Dostal, myslím, 4,8 milionu dolarů, ano, milionů dolarů od čínských energetických společností za to, že seděl ve správní radě a konzultoval. Jo, to byla jeho životní vášeň,“ zavtipkoval Maher. Jeho průzkum, průzkum šlapek, to byla jeho vášeň.“

Ještě více než mediální výpadek je zarážející skutečnost, že Twitter v odvetě za reportáž zmrazil účet deníku New York Post.

„Takže New York Post se dostal k tomu, co bylo v počítači. A víte, protože New York Post jsou republikánské noviny a The New York Times a The Washington Post jsou demokratické noviny… A republikánským novinám Twitter… zrušil účet! Nemohou o tom ani informovat. A teď, po dvou letech, se The New York Times a The Washington Post vzpamatovaly a říkají: ‚Dobře, něco tam bylo‘.“

A i když Maher uznal, že novináři měli důvod brát původní únik informací s „obrovskou rezervou“ vzhledem k jeho původu (do NYPostu unikl prostřednictvím Rudyho Giulianiho a Trumpova tábora), nemělo by to být záminkou k odmítnutí celého příběhu.

Výsledkem je, že svět amerických médií se podle Maherova vyprávění vrátil k modelu z 19. století, kdy existovaly republikánské noviny a demokratické noviny (a whigovské noviny), a model komory ozvěn se stal tak rozšířeným, že se nad ním nikdo nepozastavuje.

Těšíme se, až se levice opět pokusí Mahera zrušit za to, že říká pravdu moci.

Zdroj: zerohedge.com