Belgický cyklista Cédric Baekeland zemřel ve věku 28 let na infarkt během tréninkového kempu na španělské Mallorce. (Foto: Instragram)

Pan Baekeland z belgického města Roeselare jezdil za cyklistický tým Boby & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate a na středomořském ostrově byl od 12. března.

Pan Baekeland a jeho týmoví kolegové se připravovali na start belgické cyklistické sezóny, která začíná 26. března v belgickém Slypskapelle.

Podle belgického zpravodajského serveru Nieuws Blad se mladý cyklista začal věnovat tomuto sportu teprve nedávno poté, co hrál fotbal za KSV Roeselare a Club Roeselare.

Na žádost rodiny se cyklistický tým prozatím nechce vyjadřovat k tomu, co se na Mallorce stalo, uvedl Nieuws Blad.

Zpráva o Baekelandově smrti bohužel přichází poté, co cyklistika přišla o dalšího mladého jezdce.

Dne 9. března bylo oznámeno, že ve věku 28 let náhle zemřel skotský cyklista John Paul, účastník Her Commonwealthu. Jeho náhlou smrt oplakávali v celém sportu.

V pondělí 21. března pak 101. ročník slavného cyklistického závodu Volta a Catalunya, který odstartoval v katalánské Gironě v obci Sant Feliu de Guixols, postihla nehoda, při níž málem zemřel italský cyklista Sonny Colbrelli, který zkolaboval při průjezdu cílovou páskou. Podle prvních zpráv utrpěl zástavu srdce.

Colbrelliho tým Team Bahrain Victorious tehdy vydal oficiální prohlášení: „Po sprintu první etapy závodu Volta a Catalunya upadl Sonny Colbrelli do bezvědomí. Byla mu poskytnuta lékařská pomoc a byl ve stabilizovaném stavu, poté byl převezen sanitkou do nemocnice Universitari de Girona k ošetření,“ stálo v něm.

V aktuálním prohlášení, které tým vydal 22. března, se uvádí: „Náš lékařský tým může potvrdit, že Sonny Colbrelli utrpěl zástavu srdce, která si vyžádala defibrilaci.“

„Příčina bude teprve stanovena a italský jezdec se zítra podrobí dalším vyšetřením v nemocnici Universitari de Girona.“

„Klinický stav Sonnyho Colbrelliho je dobrý a my mu přejeme brzké uzdravení.“

Zdroj: ewnews.com